Bravúros fordítás emberhátrányban!

2016/09/18

 

Első helyről, nagyszerű hazai mérleggel fogadtuk a Tállya KSE csapatát. Nem számíthattunk könnyű feladatra, hiszen ellenfelünk masszív középcsapatnak számít, akik önbizalommal telve érkeztek hozzánk, hiszen az előző fordulóban sziporkázó játékkal arattak 5-2-es győzelmet a BKV csapata felett.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott. Érezhető volt, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Labdavesztés után a Tállya agresszíven visszatámadott és egyből megakadályozta, hogy gyors ellentámadásokat vezessünk, míg kreatív támadóik állandó veszélyt jelentettek. Csapatunk a félidő végére átvette a kezdeményezést, és több nagy helyzetet is kidolgozott, de gólt nem sikerült elérni. Változatos, lüktető első félidőben mind a két kapu veszélyben forgott, de 0-0-ás állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben jól kezdtünk, az 50. percben Ficsor buktatását követően 11-hez jutottunk. Urbán állt a labda mögé, de sarokra tartó lövését, Tarr kapus hárította.  Küzdöttek a srácok becsülettel, de sehogy sem akart összejönni a vezetés. Sőt, hideg zuhanyként a Tállya szinte az egyetlen második félidei akciójával megszerezte a vezetést is. Egy kapuskirúgást követően Pataki került ziccerbe és nem hibázott.
A 78. percben megszakadni látszott a hazai sikersorozatunk, amikor Villányi félpályánál szabálytalankodott a kiugró tállyai támadóval szemben és a játékvezető kiállította védőnket. (Meg kell jegyezni, hogy a játékvezető a mai napon nem állt a helyzet magaslatán, sorozatos hibáival korbácsolta fel a kedélyeket, a mérkőzés folyamán tucatnyi hasonló szabálytalanságot le sem fújt, míg ebben az esetben mérlegelés nélkül lendült a piros lap.)

A gólhátrány és kiállítás szinte lehetetlen helyzetbe sodorta csapatunkat, de nagyon úgy tűnik, hogy idén ennek a csapatnak lehetetlen nem létezik. Ezt Horváth Dávid edzőnk is megérezte, aki a kiállítást követően védőnk helyett Miholicsot hozta be centernek, felvállalva, hogy emberhátrányba kizárólag támadásokba meneküljünk. Az utolsó 10 percben földöntúli akarattal sikerült saját kapuja elé szegezni a Tállyát, és egy pontrúgást követően Hunya egyenlített a 86. percben. Szinte felrobbant a stadion, Hunya gólöröm nélkül a labdát hozta, a játékosok egymást hergelték, a szurkolók ünnepeltek, pedig a java még csak most jött...

Az utolsó percben Balanescu megverte védőjét, középre centerezett, gólkirályunk, Urbán pedig nem hibázott és a hosszú sarokba lőtt, megfordítva a már elveszettnek hitt mérkőzést! Monori SE - Tállya KSE 2 -1, úgy hogy emberhátrányban 2 gólt is szerezve fordítottunk. Hihetetlen volt!

 

Emlékezetes mérkőzéssé vált a Monor-Tállya, amit jó ideig nem felejt el senki, aki szombaton kilátogatott a monori sporttelepre.
 

ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ AZ EGÉSZ CSAPATNAK! persze csupa nagybetűvel...
 

 

 

Monor SE - Tállya KSE 2-1 (gólszerzők: Hunya, Urbán) kiállítva: Villányi

Csapatunk: 

Bozsó - Fazekas, Katona, Villányi, Balanescu - Ficsor, Karacs (Miholics), Hunya, Bonifert (Kelemen), Sárközi (Tamás) - Urbán

 

Horváth Dávid edzői értékelése:
Hasonlóan mint az előző héten, ismét sokkal korábban eldönthettük volna a mérkőzést, de több lehetőség, valamint ezúttal büntető is kimaradt, így újra egy emlékezetes végjáték volt szükséges a három ponthoz. A csapat mentális erejét mutatja, hogy ember- és gólhátrányban is mindent megtettek a játékosok, nem csak a vereség elkerüléséért, hanem a győzelemért! Köszönjük minden kilátogató szimpatizánsunknak, akik még a szorult helyzetben is inkább buzdították a csapatot, ez is hozzájárult a sikerhez! Jó volt átélni a lefújást követő perceket, amikor a csapatot éltették!

Please reload

Kiemelt hírek