Túl vagyunk az első megmérettetésen

2016/09/20

A tavalyi sikerek után idén magasabbra tettük a mércét és úgy döntöttünk, ebben a szezonban megnézzük, mit tudunk az ország legerősebb csapatai között. :)
Hogy minél több játéklehetőségünk legyen, jelentkeztünk a selejtezőre. A mi csoportunk most szombaton játszott Szolnokon, ahol a tavalyi 4. helyezett Kosárlabda Akadémia Péccsel és a tavalyi 7. helyezett Szolnoki Sportcentrummal játszottunk.
Tudtuk, hogy mindkét csapat papíron sokkal erősebb nálunk, de nem szerettünk volna feltett kézzel pályára lépni és nem is tettük ezt.

 


Az első mérkőzés első félidejében egész szoros volt az eredmény a korosztályos válogatottakkal felálló Pécs ellen. Ők nem ismertek minket és egy laza, könnyű győzelemre készültek. Így aztán nagyon megdöbbentek, amikor többször időkérésre kényszerítettük őket. Második félidőre természetesen kijött a két csapat közötti magasságbeli és rutinbeli különbség, de a vereség ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról és sok-sok dicséretet zsebelhettünk be.
A második mérkőzésen a Szolnok ellen a félidőben még döntetlennél tartottunk. De sajnos a második játékrészben már kiütközött a fáradtság, hiszen mi már a második kemény meccsünket játszottuk aznap, ők pedig az elsőt, ezért frissebbek, pihentebbek voltak. Így bár kikaptunk, de nem éreztünk felkészültségben és játéktudásban nagy különbséget a két csapat között.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a másik két csapat augusztus közepétől egészen eddig edzőmeccseken, felkészülési tornákon nagyon jó körülmények között készülhetett fel a szombati megmérettetésre, míg sajnos nekünk egész más miatt kellett küzdenünk a saját városunkban… :( :( :(
Ez az évünk nem az eredményességről fog szólni ezt már látjuk, sőt tudtuk előre. Maradhatnánk mindig olyan csapatok között, akik ellen minden alkalommal 20-30-40 pontos különbséggel nyerünk, de mi azt valljuk, hogy nem erről szól a sport. Ezért is volt fontos számunkra, hogy kilépjünk ebből a komfortzónából és lehetőséget teremtsünk magunknak és a Játékosoknak, hogy új dolgokat tanuljanak: a küzdés és kitartás egy új fajtáját, amikor a vereségek feldolgozása és az azokból való tanulás válik kulcsfontosságúvá. Ebben a Nemzeti Kiemelt Kadett Leány Bajnokságban, megismerkedünk az Ország élvonalával, felmérjük a helyünket közöttük és azon dolgozunk, hogy felzárkózzunk hozzájuk. A selejtezőn azt már láthattuk, hogy nem vagyunk nagyon lemaradva, nem elérhetetlen ez számunkra, de sok-sok munka és edzés vár még ránk EGYÜTT!!! :) :)

Please reload

Kiemelt hírek

🏊‍♀️HÓD KUPA NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY!HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

December 25, 2019