Kölyökliga U12

2016/10/08

Pénteki Kölyökliga 2. fordulójáról Schmidt Ádám összefoglalója: Október 7-én az újpesti Bánka Kristóf Sportcentrumban vett részt az MSE U-12-es csapata a Kölyökliga eső miatt most lejátszása kerülő II. fordulójában.

 

I. mérkőzés: Jászberény - Monori SE 2:2 (2:2)

Az első mérkőzésen Jászberény csapata ellen léptünk pályára, és gyorsan vezetéshez is jutottunk Urbán Péter szép fejes gólja révén - hiába, a név kötelez Monoron! Ezután érthetetlen jelenetek történtek a pályán a bíró jóvoltából. Először befújt egy büntetőt kezezés címszó alatt, mert egy ellenfél szülő azt ordította be kintről. majd rá egy percre egy gyanús körülmények közt nem fújt a sípjába, újabb gólt kaptunk. Erős csapat a miénk, gyorsan egyenlítettünk és szép akció végén, Szabó Csaba nem hibázott üres kapura. Sajnos nem gondoltuk arra, hogy a második félidőben nem szerzünk gólt, kihagytunk minden helyzetet így csalódást keltő döntetlennel kezdtünk.

 

II. mérkőzés: Monori SE - Dunakeszi 3:0 (1:0)

Javítani akartunk, sikerült is. Az első félidőben Ágoston Ádám csapott le egy rövid labdára, majd higgadtan helyezett a kapuba. A második félidőben további két szép ziccer góllal növeltük előnyünket. A baj csak annyi volt, hogy további 3-4 száz százalékos helyzet maradt ki, de a játék bizakodásra adott okot a rangadó előtt.

 

III. mérkőzés: UTE - Monori SE  2:1 (1:0)

Nagy akarásnak nyögés a vége, mondhatnám az első félidő után, ahol az UTE 1-0-ra vezetett. El kell ismerni, lefociztak minket. Szünetben sikerült megnyugtatni a srácokat, hogy aztán a második félidőben elszabaduljon a pokol. A sípszó után nekik rontottunk, felvállalva, hogy teljesen kinyílunk. Ez meg is lepte ellenfelünket, Tomasek Gerőt hátulról, ziccerben és kézzel ráugorva buktatták. Mégsem történt kiállítás, oda is lett az egyenlítés lehetősége. Tovább már nem bírta az újpesti csapat, egy szöglet után Urbán ellen szabálytalankodtak, a kiélezett helyzetben pedig csapatunk kapitánya, Ágoston lőtt büntetőből a kapuba. Támadtunk tovább, hiszen a három pontért jöttünk. Mindenki akarta, csak a bíró nem. Az utolsó percben egy újpesti játékos hangosan feldobta magát, mire a bíró szabadrúgást ítélt. Ezt szögletre cseréltük, amiből gólt kaptunk egy perccel a játékidő lejárta UTÁN. A fájó csak az, hogy az újpesti gyerek nevetve mesélte a bírónak, hogy ő bizony feldobta magát. Szomorú, hogy ez megtörténhet, hogy erre nevelnek játékost. És szomorú, hogy a bíró elvesz pontot olyan csapattól, amiért a játékosok megküzdenek. Aztán a felelősségre vonás elől elmenekül.

 

Csapatunk jelenleg egy fordulóval kevesebbet játszva a 4. helyet foglalja el a táblázaton a 15 csapatos mezőnyben. Vannak még hibáink, kicsit felelőtlenek is vagyunk, de ezek mind javíthatóak. Rengeteg alázat és akarat van ezekben a srácokban, érdemes lesz figyelni rájuk!

(fotó előző Gödöllői tornán készült)

 

 

Please reload

Kiemelt hírek