Hiába a mezőnyfölény, ismét csak döntetlen hazai pályán!

2016/10/16

 

Az első hely megtartása érdekében, kötelező győzelemre készültünk az ESMTK csapata ellen. Ellenfelünk a középmezőny tagja, de a tabella első felében elhelyezkedő ellenfelei dolgát rendre megnehezíti, ez így történt a 11. fordulóban is. Hiába uraltuk a mérkőzést és alakítottunk ki helyzeteket, nem sikerült legyőzni a Lizát.

 

Az első félidőben - sajnos már-már szokásunkhoz híven - álmosan kezdtünk. A harmincadik percig csupán egy kimaradt Urbán ziccer volt említésre méltó esemény, de mezőnyfölényünk ígyis góllá érett. Egy bedobás figurát követően Hunya higgadtan passzolt a hálóba. (1-0) Ezt követően Petrezselyem és Urbán is helyzetbe került, de sajnos nem sikerült bevinni a megnyugtató második gólt.

A második félidő kezdetén sorozatos monori támadások, szögletek, pontrúgások következtek. A 63. percben Ficsor cselezte be magát 100%-os helyzetig, de lövését Bonica kapus hárította. Az ellentámadásból teljesen váratlanul tizenegyeshez jutott az ESMTK. Az egész mérkőzésen szinte első alkalommal kerültek a tizenhatosunkon belülre az ellenfél támadói, és Bukovec cselét követően Villányi szabálytalankodott. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette, pedig Bozsó kapus jól érezte az irányt. (1-1) Az utolsó húsz percben végig egykapuztunk, az ESMTK hősiesen védekezett, és rutinosan tördelték a játékot, húzták az időt. Érezhető volt, hogy óriási bravúr számukra a döntetlen, amiért foggal-körömmel küzdenek, és sajnos ezt eredményesen is tették.

 

Maradt a csalódást keltő döntetlen. Monori SE - ESMTK 1-1! Csupán 1 pont ismételten hazai pályán, javulunk kell az eredményességben.

 

Jól játszottunk, mindenki becsülettel tette a dolgát, de igazán kiemelkedő teljesítmény nem volt, így a győzelem is elmaradt. Amennyiben komoly célokért akarunk küzdeni, mindenképpen előre kell lépnünk a "kötelezőnek" vélt mérkőzések abszolválásában. Kényelmes pozícióból várhattuk volna a rangadó dömpinget, amennyiben az elmúlt két hazai mérkőzést megnyertük volna, de nem így történt. Bravúros teljesítményre lesz szükség a következő három bajnoki fordulóban, hiszen a bajnokság élmezőnyében elhelyezkedő ellenfelek következnek. Először Putnokra megyünk, majd jöhet a

Jászberény elleni hazai rangadó, amelyre szeretettel várunk minden szurkolót, hiszen kelleni fog a szurkolás.

 

 

ZENGJEN-ZÚGJON... HAJRÁ MONOR!

 

Monori SE - ESMTK 1-1

 


(gólszerző: Hunya)

Csapatunk:

Bozsó - Petrezselyem (Miholics), Katona, Villányi, Fazekas - Ficsor, Karacs, Hunya, Balanescu, Sárközi - Urbán

 

Horváth Dávid edzői értékelése:
A mérkőzés nagy részében a jól záró erzsébeti védelemmel szemben több, nagy helyzetet is ki tudtunk dolgozni, azonban egy kivételével mind kimaradtak. Jó, hogy szinte végig tudunk dominálni, viszont ez nem ér semmit, ha nem látszik meg az eredményben. Továbbra is a tabella élén vagyunk, de hogy ezek az elhullajtott pontok mennyire fognak hiányozni, az a következő három mérkőzés után fog kiderülni.

Please reload

Kiemelt hírek