Győzelem a putnoki sárcsatában, azaz 2-1-es monori siker a rangadón!

2016/10/22


A 12. fordulójának rangadóját Putnokon rendezték, ahol a második helyezett hazaiak fogadták - milyen jóleső kimondani :) - a hetek óta élen helyezkedő Monor együttesét. A héten lezúduló nagy mennyiségű csapadék ellenére szépen előkészített pálya fogadta a csapatokat, ugyanakkor már a bemelegítés után érezni lehetett, hogy a mai napon nem a szép játék, hanem inkább a sárcsata és a küzdelem fog dominálni.

 


A mérkőzés első félidejében óriási harc és kiegyenlített játék volt a jellemző. A mély talaj és rangadó hangulat feszültté tette a csapatokat, így látványos játék nem tudott kialakulni. Ennek ellenére többször is veszélyes kontrát, gyors támadást vezettünk. Urbán kétszer is helyzetbe került, míg a jobb oldalunkon többször is a Putnok védelme mögé kerültük, azonban a befejezésekbe rendszeresen hiba csúszott.

A második játékrész egy nagy putnoki helyzettel kezdődött, de ellenfelünk legjobbja, Madarász hibázott. Nem úgy mint Urbán Gábor, aki a 55. perben egy szöglet variációt követően a hazai kapuba csúsztatott, megszerezve a lélektanilag nagyon fontos vezetést. (0-1) Sőt! "Gólra-gólt" szokás mondani, és így is lett. A 61. percben gyors monori kontra, Balanescu cselek, és végül újabb nagyszerű Urbán gól. Gólkirályjelölt támadónk a bal oldalon kapta a labdát, és védőjével a nyakán befelé cselezett, majd a legjobb ütemben húzta vissza labdát a rövid sarokba, Botló kapus mozdulni sem tudott. (0-2). Két gólos vezetésünk tudatában kissé visszaálltunk, a Putnok veszélyeztetett és a 79. percben szépített. Parázs utolsó 10 perc várt ránk, de szervezetten játszottunk, így a hazaiak előtt már nem alakult ki több helyzet, az eredmény nem változott, elhoztuk a nagyon fontos 3 pontot Putnokról!

 


Összegezve:
Jó ellenféllel szemben sikerült nagyon fontos három pontot gyűjtenünk a rangadón, amihez szívből gratulálok. Küzdelmes mérkőzés volt, amin megérdemelt győzelmet arattunk. Mindenképpen ki kell emelni Karacs Dániel játékát, aki Urbán mellett a mezőny legjobbja volt. Erőtől duzzadó magabiztos teljesítménye, átjátszhatatlan bástyájává tette védelmünknek.
(Nem is csoda, hiszen a héten Daninak kisfia született, amihez ezúton is szívből gratulálunk!)

A rangadó dömping első meccse kipipálva! Folytatás következzen jövőhéten Monoron a szintén bajnokaspiráns Jászberény ellen!


Várunk mindenkit, hiszen el kell majd a szurkolás szombaton 14:30-kor, mert ismét rangadó és nehéz mérkőzés vár ránk!

ZENGJEN-ZÚGJON... HAJRÁ MONOR!
PUTNOK FC – MONORI SE 1-2 (0-0)

Gólszerző: Urbán Gábor 2

Csapatunk:

Bozsó A., Balanescu D. (Petrezselyem T. 89′), Ficsor R., Tóth Á., Bonifert P., Urbán G. (Miholics M. 85′), Karacs D., Hunya K., Katona R., Illés B., Sárközi Sz. (Kelemen Á. 72′)

Horváth Dávid edzői értékelése: Rangadóhoz méltó küzdelem volt, az erősen felázott, mély talajon, ahol egy pillanatra sem lehetett kihagyni. Nagy munkát végeztek a játékosok, jól használtuk ki ellenfelünk hibáit, amit többségében mi kényszerítettünk ki. A végén voltak meleg pillanatok, de mindenki (monori) szíve a helyén volt!