További Támogatóink

Hoztuk a kötelezőt, kiütéses győzelem az Újpest FC második csapata ellen!

2016/11/13

 

Irreális időjárási és pálya viszonyok mellett fogadtuk a sereghajtó Újpest FC második csapatát.


"A kötelező győzelmek a legnehezebbek", mondja a labdarúgás egyik alapigazsága, és ez be is bizonyosodott. Igaz a mai napon nem az ellenfél, hanem az időjárás tette nehézzé.

 

Már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést, de a korábbi NBI-es kapus, Kovács Zoltán védte Sárközi lövését. Ezt követően az első félidőben a játékosok az ellenfél helyett inkább a pálya talaja ellen vívtak óriási küzdelmet. Monori mezőnyfölény és sok hiba volt jellemző. A legjobbkor, a félidő utolsó percében sikerült vezetést szerezni. Illés 40 méteres keresztlabdáját Ficsor kapásból passzolta Kovács mellett az újpesti kapuba. (1-0)

 

Az 50. percben el is dőlt a mérkőzés, amikor az Újpest játékosa, Virág második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott. Érezhető volt, hogy a gyengébb képességű ellenfelünk ebből a hátrányból már nem tud felállni. A kérdés csak az volt, hogy mikor születnek a további monori gólok.
Ellenfelünk fáradt, a hazai találatok sorban érkeztek:
70. percben Miholics fejelt szép gólt, Sárközi remek beadásából. (2-0)
75. percben Balanescu ugrott ki Villányi gólpasszával és a hosszú sarokba lőtt. (3-0)
79. perceben egy pontrúgást követően Katona vágta kíméletlenül a újpesti kapuba a játékszert (4-0)
91. percben Karacs fejesét Villányi közelről segítette a hálóba. (5-0)

Monor-Újpest, 5-0. Papírforma hazai győzelem. Osztálykülönbség volt a két csapat között, így győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt.

 

A nagyarányú győzelem ellenére érdekes módon védelmi négyesünk emelkedett ki: kapott gól nélkül hozták le a mérkőzést, és Balanescu, Villányi, Katona is gólt szerzett, Illés pedig gólpasszal és egy kiállítás kieszközölésével vétette észre magát. Bravó Srácok, ez így részetekről kiemelkedő teljesítmény volt.

Az hogy sikerünk milyen értékkel bír majd, az a következő fordulóban Salgótarjánban derül ki, győzelmünk esetén válik értékessé a mai kötelező győzelem. Így legyen...

 

Hajrá Monor! Zengjen Zúgjon...!

MONORI SE - ÚJPEST FC II. 5-0 (1-0)

gólszerzőink: Ficsor, Miholics, Balanescu, Katona, Villányi

 

 

 

Csapatunk:

Bozsó A., Balanescu D., Ficsor R., Sárközi Sz (Tamás D.)., Bonifert P., Urbán G. (Miholics M.), Karacs D., Villányi G., Katona R., Illés B., Hunya K. (Kelemen Á.)