Hoztuk a kötelezőt, kiütéses győzelem az Újpest FC második csapata ellen!

2016/11/13

 

Irreális időjárási és pálya viszonyok mellett fogadtuk a sereghajtó Újpest FC második csapatát.


"A kötelező győzelmek a legnehezebbek", mondja a labdarúgás egyik alapigazsága, és ez be is bizonyosodott. Igaz a mai napon nem az ellenfél, hanem az időjárás tette nehézzé.

 

Már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést, de a korábbi NBI-es kapus, Kovács Zoltán védte Sárközi lövését. Ezt követően az első félidőben a játékosok az ellenfél helyett inkább a pálya talaja ellen vívtak óriási küzdelmet. Monori mezőnyfölény és sok hiba volt jellemző. A legjobbkor, a félidő utolsó percében sikerült vezetést szerezni. Illés 40 méteres keresztlabdáját Ficsor kapásból passzolta Kovács mellett az újpesti kapuba. (1-0)

 

Az 50. percben el is dőlt a mérkőzés, amikor az Újpest játékosa, Virág második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott. Érezhető volt, hogy a gyengébb képességű ellenfelünk ebből a hátrányból már nem tud felállni. A kérdés csak az volt, hogy mikor születnek a további monori gólok.
Ellenfelünk fáradt, a hazai találatok sorban érkeztek:
70. percben Miholics fejelt szép gólt, Sárközi remek beadásából. (2-0)
75. percben Balanescu ugrott ki Villányi gólpasszával és a hosszú sarokba lőtt. (3-0)
79. perceben egy pontrúgást követően Katona vágta kíméletlenül a újpesti kapuba a játékszert (4-0)
91. percben Karacs fejesét Villányi közelről segítette a hálóba. (5-0)

Monor-Újpest, 5-0. Papírforma hazai győzelem. Osztálykülönbség volt a két csapat között, így győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt.

 

A nagyarányú győzelem ellenére érdekes módon védelmi négyesünk emelkedett ki: kapott gól nélkül hozták le a mérkőzést, és Balanescu, Villányi, Katona is gólt szerzett, Illés pedig gólpasszal és egy kiállítás kieszközölésével vétette észre magát. Bravó Srácok, ez így részetekről kiemelkedő teljesítmény volt.

Az hogy sikerünk milyen értékkel bír majd, az a következő fordulóban Salgótarjánban derül ki, győzelmünk esetén válik értékessé a mai kötelező győzelem. Így legyen...

 

Hajrá Monor! Zengjen Zúgjon...!

MONORI SE - ÚJPEST FC II. 5-0 (1-0)

gólszerzőink: Ficsor, Miholics, Balanescu, Katona, Villányi

 

 

 

Csapatunk:

Bozsó A., Balanescu D., Ficsor R., Sárközi Sz (Tamás D.)., Bonifert P., Urbán G. (Miholics M.), Karacs D., Villányi G., Katona R., Illés B., Hunya K. (Kelemen Á.)

 

 

Horváth Dávid edzői értékelése:
Az első félidőben érthetetlen módon nem vettük figyelembe, hogy milyen időjárási körülmények között játszunk és olyanokat próbáltunk megvalósítani, ami a mocsaras pályán lehetetlen. De lélektanilag jókor, még a szünet előtt sikerült megszereznünk a vezetést, így  görcsösség nélkül tudtunk futballozni a második játékrészben, ami jól sikerült a tíz emberre fogyatkozó ellenfelünkkel szemben.