Újabb fontos győzelem egy jó csapat otthonában!

2016/11/20

Vendéglátónk remek formában várta a mérkőzést, hiszen a Salgótarján legutóbbi öt mérkőzésén nem talált legyőzőre. Ezt a sorozatot sikerült megszakítanunk, Urbán duplájával 2-1-es győzelmet arattunk az STC otthonában.

 

 

Gyorsan megszereztük a vezetést. Az 5. percben egy nagy bedobást követően Urbán a hosszú sarokról, kapásból szerezte meg a vezetést (0-1). Gyors vezetésünk birtokában játszhattuk az egyik kedvenc játékunkat, masszív védekezésből, több gyors kontrát vezettünk a körülményes salgótarjáni védelemmel szemben.Sorban alakítottuk ki a helyzeteket, ellenfelünk csak pontrúgásokból került kapunk elé. Így váratlanul ért bennünket, amikor Illés felesleges becsúszását a játékvezető tizenegyessel büntette. A büntetőt Lukács Raymond védhetetlenül vágta a hálóba. (1-1)
 

A második félidőt is mi kezdtük jobban, több szöglettel szorítottuk kapujuk elé a STC-t. Majd egy érdekes szituáció következett: egy monori pontrúgást fejeltek ki a salgótarjáni védők, a labda már a térfél közepén volt, amikor Katona egy ütést követően a földön maradt a tizenhatoson belül. Az asszisztens jelzésére, a játékvezető jogosan!! tizenegyessel büntette a cselekedetet és kiállította a tarjáni védőt. Ritkán látható, ámbár teljesen szabályszerű ítélet született. Sajnos továbbra is sújt minket a büntető átok, ugyanis Sárközi büntetőjét hárította a kapus. Idei szezonban ez már a harmadik kihagyott büntetőnk volt.

Emberelőnyben futószalagon dolgoztuk ki a ziccereket, a Salgótarján védekezése teljesen szétesett. A sorozatos helyzetek ellenére a győztes gólt ismét egy nagy bedobásból szereztük meg: a 70. percben ismét Urbán volt eredményes, egy már-már megszokott lefordulós góllal. (1-2)

 

Az eredmény már nem változott, noha a vezetésünket követően gólarányt javíthattunk volna. Csak a kihagyott helyzetek száma miatt nem lett kiütés a vége. Ennek ellenére egy megérdemelt és a helyzetek alapján váratlanul sima győzelmet arattunk, ami egyértelműen csapatunk erejét dicséri. Urbán Gabi ismét megtalálta góllövő cipőjét, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Urbi akár 5-6 gólt is lőhetett volna.


Sajnos közvetlen riválisaink is győztek, így a bajnoki címért folyó harcban semmi sem változott.

 

Jövő szombaton, 13h-kor utolsó hazai mérkőzésünkön fogadjuk a BKV Előre csapatát.
Várunk minden szurkolót, hiszen megérdemlik a buzdítást, elismerést a srácok az eddigi teljesítményükért.

 

Hajrá Monor! Zengjen Zúgjon...!


STC SALGÓTARJÁN - MONORI SE 1-2 (1-1)
 

Gólszerző: Urbán 2

Csapatunk:

Bozsó A., Balanescu D., Ficsor R., Sárközi Sz. (Tamás D.), Bonifert P. (Fazekas R.), Urbán G. (Miholics M.), Karacs D., Villányi G., Katona R., Illés B., Hunya K.

Horváth Dávid edzői értékelése:
A korai gól lendületben tartotta a csapatot és többször is ígéretes szituációkat alakítottunk ki, amelyekkel azonban sajnos nem tudtunk élni. A félidő vége előtt büntetőből egalizáltak ugyan a hazaiak, viszont a mérkőzés egészében ezen kívül dolga nem volt Bozsónak, míg a tarjáni hálóőrnek parádéznia kellett, hogy meccsben tartsa csapatát. Jól zárt a védelmünk, veszélyesebbek is voltunk és talán jobban is akartuk a győzelmet, ami végül meg is lett! Gratulálok a csapatnak!

Please reload

Kiemelt hírek