Szezonzáró (ön)értékelések 1.rész

2016/12/20

Téli pihenőidőszak remek alkalom arra, hogy kifaggassuk felnőtt csapataink játékosait az őszi szezonról. Sorozatunkban Női Csapatunk, valamint Monor I és Monor II játékosainak tettük fel ugyanazt a 3 kérdést.

  • Visszatekintve az őszi szezonra, hogyan értékeled saját magad ill. csapatod teljesítményét?

  • Mi az, amire a következő szezonban nagyobb hangsúlyt kell szerinted fektetni akár egyéni, akár csapat szinten?

  • Végezetül: mivel töltöd a téli pihenőidőszakot, hogy készülsz ilyenkor a tavaszi szezonkezdésre?

 

Első részben az NBIII-ban 2. helyen telelő Monor I csapatkapitányát Villányi Gergelyt kérdeztük.

 

Visszatekintve az őszi szezonra, hogyan értékeled saját magad ill. csapatod teljesítményét?
Ha a szezon kezdete előtt valaki azt mondja, hogy másodikként telelünk, akkor azt gondolkodás nélkül aláírtam volna, azonban megélve az őszi történéseket, kicsit csalódott vagyok a jelenlegi pozíciónkkal. Miként a vezetőség is módosított az előzetes célkitűzésen, miszerint a dobogó a cél, úgy mi, játékosok is realizáltuk, hogy igazából nincs olyan csapat a Keleti csoportban, aki erősebb lenne nálunk. Így természetesen mi is bajnoki címet tűztük ki célul, ennek tekintetében pedig csalódás a második hely, ugyanakkor az is igaz, hogy elkeseredni sincs okunk, hiszen ott vagyunk a Kazincbarcika nyakán, így még reális esélyünk van az elsőségre. Ugyanez igaz akkor is ha magamra gondolok: ha a szezon előtt azt mondják, hogy az egyik legkevesebb gólt fogjuk kapni, azt elfogadtam volna, de utólag belegondolva, ezen is van még mit csiszolni. Személy szerint egy átlagos őszön vagyok túl, volt már jobb és rosszabb félszezonom is.


Mi az, amire a következő szezonban nagyobb hangsúlyt kell szerinted fektetni akár egyéni, akár csapat szinten?
A csapatjátékunkkal szerintem nincs különösebb probléma, ellenben a gólszerzésben és a gólok előtti kulcspasszok kiosztásában javulnunk kell, és talán a széljátékunkon is van még mit csiszolni. Persze itt nem a szélsőket akarom megróni, hiszen a támadás és a védekezés is az egész csapat feladata, mindenki egyaránt felelős a kapott gólokért és a rúgottakért is, miként azért is, hogy mennyire erős a széljátékunk. Egyéni szinten pedig a szabálytalanságok minimalizálása lenne a cél, ugyanis ősszel két 11-es is az én lelkemen száradt.
Végezetül: mivel töltöd a téli pihenőidőszakot, hogy készülsz ilyenkor a tavaszi szezonkezdésre?
A téli szünetet leginkább pihenéssel töltöm, persze ilyenkor sem állok le teljesen a mozgással, futok, kondizom és kispályázom is, hogy a januári felkészülést ne teljesen a nulláról kelljen kezdeni.

 

 

Please reload

Kiemelt hírek