További Támogatóink

Kosárlabda - Félidei értékelés

2017/02/01

Az idei bajnoki kiírás feléhez közelednek a kosárlabda bajnokságok. Ebből az alkalomból a felnőtt bajnokságban indult csapatok edzőit kérdeztük az eddigi eredményekről és tapasztalatokról.

 

Hölgyeké az elsőbbség, így elsőként a női csapat edzőjét, Kovács Pétert kerestük kérdéseinkkel.

 

 

Bajnoki címvédőként vágtak neki az idei küzdelmeknek, milyen elvárással kezdték a bajnokságot?

A bajnokság kezdete előtt, egy bajnok csapatnak természetesen az lehet az elképzelése, hogy megvédje címét mi is ezzel a céllal vágtunk bele a munkába a lányokkal. Sikerült megerősíteni a keretünket két magas emberrel, ez már nagyon ránk fért, mert ezeken a posztokon csak két játékosunk volt.

 

Eddig 7 mérkőzésen, 6 győzelem mellett 1 vereséget szenvedtek, reális eredményeket ért el a csapat?

Teljesen reális az eddigi mérleg. Keményen dolgozunk hétről, hétre és így a sikerek sem maradnak el. A játékunk nem mindig tetszetős és összecsiszolt - ez inkább nekem okoz gondot edzőként -, a lányok küzdeni tudása és hozzáállása meccsről-meccsre javul. Igazi nagybetűs csapatot alkotnak, ahol az idősebb és fiatalabb játékosok jól megértik és segítik egymást.

 

Ezek szerint a bajnokság feléhez közeledve sem változott az eredetileg megfogalmazott célkitűzés?

Nem bizony, még mindig a bajnoki cím a cél és ez nem is fog megváltozni! Küzdünk és dolgozunk a végsőkig. Idei egyetlen vereségünket a tavalyi sikerrel megvívott döntős ellenfelünk otthonában, Oroszlányban szenvedtük el, ez még jobban ösztönzi a lányokat.

 

A legutóbbi fordulókban kétszer is játszottak a főleg kadett korosztályból álló, fiatalabb monori csapat ellen. Hogyan értékeli a két csapat teljesítményét?

Nagyon jónak és örömtelinek tartom, hogy ennyi ügyes lány van Monoron, és két csapatot is tudunk indítani! Az én csapatomban vannak idősebb, rutinosabb játékosok, akikkel ha ezek a tehetséges fiatalok együtt játszhatnának, az az ő fejlődésükben is nagyon sokat jelentene. A legutóbbi mérkőzésekről annyit, hogy nagyon felfokozott és jó meccseket játszottunk, ahol a szerencse is mellénk állt (egy pontos győzelem, időntúli büntetővel – szerk.). A szerencséért viszont meg kell dolgozni és a lányaim ezt meg is teszik becsülettel.

 

A felnőtt keret játékosainak kell attól tartaniuk, hogy a fiatalok kiszorítják őket a keretből?

Természetes folyamat, hogy a fiatalok megpróbálják kiszorítani az idősebb játékosokat. Szerintem mi még épp ideális összetételben tudunk játszani, ez segíti a csapatot a jobb teljesítményben.