Kosárlabda - félidei összefoglaló

2017/02/17

 

Az idei bajnoki kiírás feléhez közelednek a kosárlabda bajnokságok. Ebből az alkalomból a Pest megyei felnőtt bajnokságban indult csapatok edzőit kérdeztük az eddigi eredményekről és tapasztalatokról. A férfiak B jelű bajnokságának résztvevője a Monori SE Old, a csapatvezetőjüket Hanzelik Balázst kérdeztük

 

Mesélj egy kicsit a csapat történetéről!

A Monor OLD néven futó férfi csapat immár 30 éves múltra tekint vissza. Akik valaha Monoron kosárlabdáztak és keresték azt a fajta közösség élményt, amelyet fiatalabb korukban a monori sportélet nyújtott számukra, ebben a csapatban  mindig megtalálhatták. A 30 év alatt több generáció megfordult itt és természetes folyamattá vált, hogy a visszavonult öregfiúk átadták a stafétabotot a fiatalabbaknak, szerencsére utánpótlás gondjaink sosem voltak. Jelenlegi csapatunk legidősebb aktív tagja 60 éves, a legfiatalabb, pedig pont a fele. Ez a csapat ma már fogalom. Szeretném külön kiemelni és köszönetet mondani az alapító Horváth Józsefnek és mindenkinek, aki a Monor OLD életre keltésében és töretlen sikereiben szerepet vállalt és lehetőséget teremtett arra, hogy ilyen szép hagyományokkal rendelkező, a megyében egyedülálló csapat alakulhasson városunkban.


 

Öregfiúk csapatként egykorúakkal vagy fiatalabb ellenfelek játszanak?

 

Miután a felnőtt pest megyei B bajnokságban indulunk, így ez nem egy "öregfiúk" bajnokság. A tény az, hogy átlagéletkort tekintve a mi csapatunk a legidősebb, így még nagyobb kihívás ebben a fiatalabb mezőnyben eredményesnek lenni. Azt azért hozzáteszem a teljes igazság kedvéért, hogy a csapatunk tagjainak jó része jelentős rutinnal rendelkezik, amely az életkori "hátrányt" kompenzálni tudja.


 

Az elmúlt négy bajnoki kiírásból háromszor is a tabella élén végeztek. Mi volt a csapat idei célkitűzése a bajnoki szezon elején?

 

Minden sportoló vágya a győzelem, nem csak a részvétel, ez kortól független. Mi minden bajnoki kiírásnak úgy indulunk neki, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból elsősorban csapatként, közösségként. Amíg motiváltak tudunk maradni, egymásért tudunk küzdeni, addig igazi a CSAPAT és ha ez eredményességgel is párosul az már csak hab a tortán. Kérdésére válaszolva tehát első számú célkitűzésünk, hogy igazi csapat legyünk ebben az évben is és természetesen a lehető legjobb eredményt érjük el.

 

Eddig 7 mérkőzésen 6 győzelem mellett, 1 vereséget szenvedtek, reális eredményeket ért el a csapat?


Az erőviszonyokat tekintve reálisnak mondható, a vereséget a legnagyobb rivális otthonában szenvedtük el. Természetesen a visszavágás már most fűt minket.

Please reload

Kiemelt hírek