Megfogyva bár, de törve nem...! Győzelem a rangadón!

2017/02/19

 

Volt miért visszavágni, hiszen ősszel 3-0-ás vereséget szenvedtünk aktuális ellenfelünk ellen. Nem tűnt könnyű feladatnak a revans, hiszen Urbán, Sárközi és Miholics eltiltás, míg Hunya, Bozsó, Bonifert sérülés miatt nem állt Horváth Dávid edző rendelkezésére.

A kapuban ősszel remeklő Bozsót, a 18 éves, korábbi utánpótlás válogatott Balogh Péter helyettesítette, míg a többi hiányzó helyén jobbára az új játékosaink (Bogáti, Schmidt, Mészáros) bizonyíthattak.

Egyértelműen mi kezdtük jobban a mérkőzést. Már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést: Bogáti játszotta meg nagyszerűen Schmidtet, akinek lövését hárította az ellenfél kapusa, majd ismét Bogáti passzából Ficsor játszotta tisztára magát, de nagy helyzetben hibázott. A félidő közepén már ismert leosztásban, Illés ugratta ki Bogátit, aki remekül tette maga elé a labdát, így kizárva védőjét és keresztbe passzolt, kihagyhatatlan helyzetbe hozva Schmidtet. Nagyszerű támadás végén két új szerzeményünk összjátékából Schmidt Zsolt megszerezte első monori gólját és ezzel a vezetést csapatunknak. (1-0). Vezetésünk után inkább az RKSK dominált, de Villányiék remekül zártak hátul, Balogh kapusnak nem akadt védeni valója az első félidőben.

A második játékrész ott kezdődött, ahol az első abbamaradt. Az RKSK játszott mezőnyfölényben, mi pedig hatékonyan tartottuk vezetésünket. Kevés helyzet alakult ki, hősies mezőnymunka zajlott. Az ellenfélből Kokenszky Norbert hibázott ziccert, nálunk Villányi fejesét védte bravúrral az RKSK hálóőre. Feszült, izgalmas végjáték következett, amely során rutinosan, egymásért küzdve tartottuk az eredményt, sikeresen! Több sebből vérezve, értékes győzelemmel kezdtük a tavaszt.
 

 

Monor-RKSK 1-0 (1-0)
gólszerző: Schmidt Zsolt

Csapatunk: Balogh-Villányi-Katona-Fazekas-Illés-Balanescu-Karacs-Mészáros-Ficsor-Schmidt-Bogáti

Sok hiányzó mellett, a pályán és pályán kívül is igazi csapatként nyertük meg a rangadót. Balogh Peti első felnőtt meccsén kapott gól nélkül, magabiztos teljesítményt nyújtott. Bogáti Péter már most igazi közönség-kedvenccé vált látványos játékával. Schmidt győztes gólt szerzett, Mészáros és Karacs a középpályán teljesített kiemelkedően, míg a védelmi négyesünk az idei szezonban már nem először szinte hiba nélkül zárt.

Fontos volt a jó szezonkezdet, hiszen jövő szombaton a bajnoki címért folyó küzdelemben létfontosságú mérkőzés következik: Kazincbarcika-Monor!!!!

Hajrá Monor!!!

 

 

Horváth Dávid edzői értékelése:
A győzelmünket a mérkőzés teljes egészében jelenlévő koncentrációnak és taktikai alázatnak köszönhetjük. A játékosok nagyot küzdve, egy kívülről nézve nem túl élvezetes, de nagyon nehéz meccset nyertek meg! A nagybetűs CSAPATNAK jár a gratuláció, külön kiemelve a 18 éves Balogh Pétert, aki első felnőtt bajnokiján magabiztosan, kapott gól nélkül hozta le a találkozót!

Please reload

Kiemelt hírek