További Támogatóink

Kiemelkedő védekezéssel nyerte meg a bajnoki döntő visszavágóját a női kosárlabdacsapat

2017/02/24

 

Február 20-án a Monori SE felnőtt együttese az OSE Oroszlányok csapatát fogadta a Szterényi iskola sportcsarnokában telt ház előtt. Azt a csapatot, melyet a tavalyi bajnokság döntőjében, hazai pályáján tudott legyőzni, ezzel elhódítva a Pest megyei bajnokság aranyérmét.

 

Az idei szezonban egyszer már találkoztak a csapatok, akkor Oroszlányban a jól játszó hazaiak hét pontos vereséget mértek kék-fehér együttesünkre. A hazai mérkőzés előtt tehát a monoriaknak is volt miért visszavágni, a nyolc pontos győzelem eléréséért léptek pályára.

 

A Monori SE idegesen kezdte a mérkőzést, támadásban több hibát is vétettek, így négy percnek kellett eltelnie, hogy kosarat szerezzenek. A védekezés azonban már a mérkőzés elején rendben volt, ennek köszönhetően nem kerültek nagy hátrányba az első percekben. Felváltva születtek a pontok, a hazai csapat támadásban is rendezte a sorokat, így a hetedik percben átvette a vezetést, melyet az első negyed végéig meg tudott tartani (15-14). A második játékrészt mindkét csapat határozott védekezéssel kezdte, így újra percekbe telt, mire kosárba jutott a labda. A vendégek már a labda felhozatalánál megtámadták a mieinket, melynek ekkor még nem igazán találtuk az ellenszerét. Kevés pontot hozott a negyed, már ekkor látszott, hogy a védekezés dominál majd a hátralévő negyedekben. A szünetre újabb egy ponttal tudta növelni előnyét a címvédő Monori SE (24-22).

 

A szünetet követően sokat javult a támadójátékunk. Az ellenfél palánkja alatt jó centerjátékkal sikerült 5 pontos előnyre szert tenni, amit ekkor még – a mérkőzésen utoljára – , ki tudott egyenlíteni a szívósan küzdő OSE. Ezt követően újra előnybe kerültünk, ismét a jól működő emberfogásos védekezésünknek köszönhetően. Percről-percre nőtt a különbség a két csapat között, a negyed végére már tíz pont volt a fehérben játszó hazaiak előnye. (39-29). A két középső negyedben 8 illetve 7 dobott ponton tartottuk a bajnokság legtöbb pontot dobó csapatát! A negyedik negyedre teljesen elfogyott a vendégcsapat, a monori szurkolók előtt el is bizonytalanodtak, így percek alatt húsz pontosra hízott a különbség. A tervezett nyolc pontos sikert bőven túlszárnyalva, 61-40 arányban győzött a Monori SE, a végig jól játszó irányító Varjasi Évi (15/6) vezetésével, aki kétszer is kritikus pillanatban talált be a hárompontos vonalon túlról.

 

A győzelemmel jelentős lépést tett a csapat az alapszakasz megnyeréséért, melyet a vezetőedző Kovács Péter így értékelt: „Két teljesen eltérő félidőt láthatott a kilátogató szép számú közönség. A második félidőre összeállt a csapat támadójátéka is és magabiztos győzelmet arattunk a bajnokság éllovasa ellen!”

 

 

Please reload

Kiemelt hírek