Fontos három pont hazai közönségünk előtt! Monor - MTK 1-0

2017/04/03Mivel a bajnoki címre esélyes riválisaink nyertek, üldözőink viszont buktak a hétvégén, nagy volt a tétje az MTK elleni rangadónak. Merre tartunk a bajnokságban? Erre a kérdésre vártuk a választ... 

Horváth Dávid edző meglepőt húzott a mérkőzés előtt. Klasszikus csatár nélkül álltunk fel, a biztos középpályánkra helyeztük a hangsúlyt. A cél egyértelmű volt: megfojtani ellenfelünk, sok passzos játékát, és stabil csapatjátékkal hibára késztetni védelmüket. Az edzői húzás sikeres volt, ugyanis végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel otthon tartottuk a három pontot.

Az első félidő nagy részében mezőnyjáték zajlott, amely során fizikálisan erősebb és rutinosabb csapatunk kerekedett fölénybe. A 21. percben Balanescu verte meg az MTK jobb oldalát, majd középre centerezett, ahol Karacs fejesét még Bese óriási bravúrral hárította, de a kipattanót közelről Katona a kapuba stukkolta, megszerezve ezzel a lélektanilag fontos vezető gólunkat. A félidő utolsó percében még egy nagyszerű támadást követően Bogáti került ziccerbe, de Bese óriási védéssel meccsben tartotta az MTK-t. Védekezésünket dicséri, hogy az első játékrészben Bozsónak nem kellett védést bemutatnia.

A második félidőben már támadóbban lépett fel a kis-MTK, de védekezésünk vasárnap nagyon rendben volt. Két nagyobb vendég helyzetet jegyezhettünk a mérkőzés alatt: első esetben Bozsó hárította a ziccert, majd amikor már kapusunk is verve volt, Katona mentett bravúrosan. Monori oldalról is két óriási helyzetet láthattak a szurkolók a végjátékban. Balanescu futott le mindenkit, de 100%-os helyzetben hibázott remek formában levő bal hátvédünk, pontosabban ismételten Bese hárította a ziccert. Végezetül Schmidt Zsolt döntött rosszul ígéretes szituációban, de a pontok elosztását ezek a hibák szerencsére nem befolyásolták, a múlt heti fájó vereséget követően sikerült javítani remek, hazai szurkolóink előtt.

Összességében: fegyelmezett játékkal, a szezonban második alkalommal is 1-0-ra győztük le az MTK második csapatát. Mindenképpen dicséretes, és csapatunk szervezettségét, erejét mutatja, hogy a liga egyik legjobban támadó csapata egyszer sem talált a bajnokság során a hálónkba.

Jók: Villányi és Katona remekül zártak hátul, sőt utóbbi győztes gólt szerzett. Balanescu ismételten feltartóztathatatlanul, fáradhatatlanul robogott a bal oldalon. Illés Bence is végig remekül, hasznosan játszott.

Jövő héten ismét hosszú útra kelünk, de remélhetőleg most már pontokkal is térünk haza!

Monori SE - MTK 1-0 (1-0)
Gószerző: Katona Roland


Csapatunk: Bozsó - Fazekas (Bonifert) -Villányi - Katona - Hunya - Balanescu - Sárközi - Karacs (Schmidt) -Ficsor (Mészáros) - Bogáti - Illés

Horváth Dávid edzői
értékelése:
Két megingást leszámítva jól működött együtt a csapat védekezésben, így sikerült kihúzni az MTK-s fiatalok játékának a méregfogát. Az első félidőben kombinatív szép támadásokat is vezettünk, ez a mérkőzés utolsó harmadára célfutballra változott, amit az indokol, hogy még mindig "nyalogatjuk a sebeinket". Jövőhéten egy az életéért küzdő csapathoz látogatunk, de már jó lenne két egymás követő bajnokin győztesen elhagyni a pályát tavasszal. 

Please reload

Kiemelt hírek

🏊‍♀️HÓD KUPA NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY!HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

December 25, 2019