Danone Cup 2017 - előselejtező

2017/05/22

A „Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.

 

Magyarországon az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1200 gyermek vesz részt a tornában. Csapatunk a Budapest Honvéd régiójába tartozik, ezért a Hatvan, a Jászberény, az Ikarus BSE, a Gyöngyös, a Gloriett, a Csepel-Halászi Focisuli, és természetesen a Budapest Honvéd korosztályos csapataival kellett felvennünk a versenyt.

 

A csoportban a hatvani csapat ellen 1:1-es döntetlennel kezdtünk, mivel a rengeteg helyzetből csak egyet értékesítettünk, míg ellenfelünk egyetlen helyzetéből betalált. Második mérkőzésünkön a Gyöngyöst sikerült felülmúlni 1:0-ra, majd a harmadik mérkőzésen - már tét nélkül - a Jászberényt győztük le 2:0-ra. A döntőbe jutásért a házigazda csepeli srácokat győztük le büntetőkkel, miután az utolsó percben bekapott góllal kiengedtük a kezünkből a győzelmet. A döntőben a jó erőkből álló Ikarusszal mérkőztünk meg, ahol 0:0 után szintén büntetőkkel diadalmaskodtunk, így jutottunk be az országos döntőbe, ahol többek közt az MTK, az UTE LA, a Győri ETO, a Puskás Akadémia és az FTC is az ellenfelek közt lesz.

 

A csapat tagjai: Tóth Bertold (kapus), Bretka Márk, Molnár Milán, Szűcs Dávid, Zilahy Alex (védők), Urbán Péter, Tomasek Gergő, Szabó Csaba, Békési Balázs, Révész Zsombor (középpályások), Ágoston Ádám, Bálint Dominik (támadók)

 

 

Please reload

Kiemelt hírek