Ficsor góljával jutottunk tovább a kupában!

2017/09/21

 

ESMTK - Monori SE 0-1 (0-0) hossz. Gólszerző: Ficsor Richárd

 

dr. Selei András sportigazgatói összefoglalója: Az erzsébeti kupa-csatára Villányi, Urbán pihenőt kapott, Balogh Milán tavaly összeszedett eltiltását töltötte, míg Csicsek, Barthel és Balanescu sérülés miatt nem lépett pályára. Ellenfelünk a jó erőkből álló, csoport rivális ESMTK csapata volt.

 

Az első félidő gyenge játékot hozott, hazai mezőnyfölény, sok hiba és kevés helyzet jellemezte az első játékrészt. Nem találtuk a ritmust, kapkodóan játszottunk, monori helyzetet nem is nagyon tudtunk feljegyezni.

 

A második félidőt már nyíltabb, őszintébb játék jellemezte, ugyanakkor igazán nagy helyzeteket ebben a félidőben is az erzsébeti csapat alakított ki. Két ízben is a gólvonalról mentett bravúrosan a monori védelem, de gól nem született a rendes játékidőben.

 

Jöhetett a hosszabbítás!

 

A hosszabbítás már kiegyenlítettebb játékot hozott, sőt a 99. percben Ficsor góljával a vezetést is megszereztük: monori támadás végén egy hazai lábról került a labda a lesen álló Ficsor elé, aki szépen helyezett a felső sarokban. A gól érdekessége az volt, hogy a távoli partjelző azonnal lest intett, de a játékvezető látva az ellenféltől kapott labdát gondolkodás nélkül felülbírálta asszisztensét és a középpontra mutatott. (0-1) A hosszabbítás végén megduplázhattuk volna előnyünket, de Tóth Ádám ziccerben fölé durrantott. Az Esmtk hiába próbált egyenlíteni az utolsó percekben, jól őriztük előnyünket, és jutottunk az ország legjobb 64 csapata közé.

 

Összegzés: lassú, tompa, pontatlan játékot produkáltunk, amit akarattal kompenzáltak a srácok. Noha ellenfelünk több helyzetet dolgozott ki a mai napon a küzdeni tudás továbbjutást ért. A játékért nem, de a továbbjutásért mindenképpen jár a gratuláció, hiszen egy jó ellenfelet búcsúztattunk mérsékelt játékkal.

 

Magyar Kupa, 6. forduló – 2017. szeptember 20., (szerda) 15 órától

Erzsébeti SMTK-Monori SE 0-0; Hosszabbítás: 0-1 (0-1)
Gólszerző: Ficsor R.

Monori SE: Bozsó – Karacs, Ficsor, Mundi, Mészáros(Tamás), Hunya, Bonifert (Kelemen), Pintér (Tóth), Katona, Sági, Tóth Ádám Sándor

Cserék: Félix, Tóth Ádám, Urbán, Fábián, Kelemen, Tamás, Király

 

Vezetőedző: Horváth Dávid értékelése:
Ezen a mérkőzésen technikailag nem tudtuk hozni azt amit eddig, ezért szenvedősre sikerült a meccs. Szerettünk volna továbbjutni, ami meglett, még ha hosszabbítás után is. Egy új impulzus érte a csapatot, ami jól jöhet a bajnoki menetelés közben.

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek