Kosárlabda - NBII összefoglaló

2017/10/12

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság:

Honvéd U23 - Monor SE 84-67 (15-19, 20-12, 31-17, 18-19)

 

MSE: Laza, Gyuricskó 23/9, Burján 7/3, Csapóczi 7/3, Gomola 16/12, Cs.: Kovács 8, Venczel, Háry, Bürgés, Kalocsa 3/3, Lendér 3/3.

 

Az eredmény alakulása: 6.perc: 8-5, 7.perc: 8-15, 15.perc: 21-26, 20.perc: 35-31, 24.perc: 45-32, 29.perc: 66-46, 34.perc: 72-62.

 

A legendás Dózsa György úti kosárlabda csarnokban kezdte a szezont férfi NB II-es csapatunk, ahol az előző szezonban súlyos vereséget szenvedett a hazai pályán megszorongatott fővárosiak ellen. Ezúttal az első félidő nagy részében a monoriak irányították a játékot, jól működött a védekezés és a támadásokkal sem volt gond, Gyuricskó András vezérletével az első negyed közepén átvették a vezetést, amit egészen a szünet előtti percekig őriztek is, de a félidő hajrájában fordított a magára találó vendéglátó.

 

A fonalat elveszítő vendégek, a második félidőt is nagyon rossz ritmusban kezdték, nem találták a védekezést váltó honvédosok zónájának az ellenszerét. A kinti dobások csapatunk erősségei közé tartoznak, de ezen a napon nagyon nem ment kintről, és ezzel a srácok rettenetesen megnehezítették a saját dolgukat. Ennek ellenére, végig érezhető volt, hogy ha elkapják a fonalat, akár fordulhatna is a kocka. Az utolsó negyed elején,, egy jó szériával tíz pontra olvadt a hazaiak előnye, és felcsillant a remény a szoros végjátékra, amiből aztán mégsem lett semmi, mint kiderült ez csak egy fellángolás volt a monoriak részéről, így nem tudtak közelebb jönni ellenfelükhöz és vereséggel kezdték a szezont.

 

A következő fordulóban, a bajnokesélyes Józsefvárosi KC látogat Monorra, ott sem lesz könnyű dolguk a mieinknek. A péntek este 19 órakor kezdődő találkozón, számítunk szurkolóink segítségére!

 

Kurucz Károly edzői értékelése: Az első félidő nagy részében, nagyon jól működött a védekezésünk, és a mérkőzés abban a ritmusban zajlott, ahogy azt szerettük volna, de az utolsó percekben leromboltuk, amit addig felépítettünk. A második félidőben, sajnos nagyon ritmustalanná vált a játékunk a Honvéd zónavédekezésével szemben, és a kinti dobások hatékonysága tragikus volt, ezzel nagyon megkönnyítettük az ellenfelünk dolgát. Óriási hiányérzet van bennem, mert sokkal több volt ebben a mérkőzésben, meglepetést is szerezhettünk volna, de sajnos nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek