Jelentősen megerősített DVTK otthonában, látványos meccsen őriztük meg veretlenségünket!

2017/10/15

 

DVTK II. - Monori SE 3-3 (1-0)

Gólszerzőink: Urbán Gábor, Tóth Ádám, Balogh Milán

 

dr. Selei András Sportigazgató összefoglalója: Tudjuk, hogy az egész ország ismeri a DVTK nevét, mi is ismerjük, remek, nagy költségvetésű NBI-es csapatuk van, gratulálunk nekik a Vasas elleni győzelemhez és az NbIII keleti csoportját vezető Monor elleni döntetlenhez!


Jó képességű ellenfél otthonában szereztünk értékes pontot, ami hozzásegíthet céljaink eléréséhez.

Az első félidőben indiszponáltan, gyengén futballoztunk, megérdemelten szerzett vezetést a Diósgyőr egy szöglet után (1-0), sőt a legutóbbi u21-es magyar válogatott meccsen Olaszország ellen duplázó Makrai szabadrúgásával két gólos előnyre is szert tehettek volna vendéglátóink, ha Bozsó nem véd óriásit.

 

A második félidő elején Bacsa Patrik, aki 141 NbI-es mérkőzéssel rendelkezik duplázta meg az előnyt (2-0), de Urbán Gábor gyorsan szépített (2-1). Sajnos rögtön jött a válasz, Bacsa duplájával (3-1). A 70. percben a játék képe és az eredmény alapján nem sokan gondolták volna, hogy feléled a Monor, DE szerencsére idén nem ismerünk lehetetlen feladatot. Más ritmusban kezdtünk játszani, amit már nem bírt a DVTK sem fizikálisan, sem mentálisan, többször is kulcs-szituációban hibáztak. Először Tóth Ádám szerzett szép gólt (3-2), kihasználva egy védelmi megingást és visszahozva a monori reményeket, majd Bonifert remek beadását Balogh Milán fejelte a hazai kapuba (3-3). 10 perccel a vége előtt sikerült az egynlítés!


Noha az utolsó percekben odaszegeztük ellenfelünket a kapujuk elé, a győztes gól már nem jött össze.

Látványos, fordulatos mérkőzésen őriztük meg május óta tartó veretlenségünket, egy kifejezetten jó ellenféllel szemben. A mai DVTK-ról sok mindent elmond, hogy még a cserepadon is olyan játékos foglalt helyet Nemes Milán személyében, aki 40 feletti NbI-es mérkőzésre lehet büszke, de rajta kívük is több első osztályt megjárt tehetséges fiatal ült az NBIII-as !!! DVTK kispadján. Ma büszkék lehetünk a pontszerzésre is, akárcsak ellenfelünk.

 

Közel sem nyújtották néhányan a tőlük megszokott teljesítményt, főleg fizikális csatákban maradtunk alul és egy jó erőkből álló ellenfél ki is használta a hibáinkat. Az utolsó 20 percben tudtunk csak igazán felpörögni, és úgy érzem, ha lett volna még néhány percünk, győztesen távoztunk volna, így viszont örülhetünk az értékes egy pontnak is.

 

Jók: Karacs Dániel és Villányi Gergely nagyot harcolt az ellenfél támadóival, Sági Milán és Pintér Dominik is sokat ment, első hármasunkat pedig azért illeti a dicséret, mert Urbán Gábor, Tóth Ádám és Balogh Milán is betalált. A cserék is sokat tettek a pontszerzésért.

 

DVTK II. - Monori SE 3-3 (1-0)

Csapatunk: Monor: Bozsó - Karacs, Ficsor (Mészáros), Villányi, Mundi (Csicsek), Urbán (Bonifert), Pintér, Hunya, Sági, Tóth Á., Balogh.

 

Horváth Dávid edzői értékelése: – A fizikális, kondicionális paraméterek kerültek hangsúlyban ezen a mérkőzésen, nekünk az lett volna az eredményre vezető ha ezt ellensúlyozni tudjuk játékkal. Mivel mi nem tudtunk nagyrészt, az ellenfél pedig nem is törekedett a labdabirtoklásra, nagy iramú, kemény meccs alakult ki. A találkozó utolsó negyedórájához érve, nem sok esély mutatkozott a pontszerzésre, de a csapatban megmaradt a hit és erőnk se fogyott el, így pozitív élményként éltük meg a döntetlent a lefújás pillanatában. Nehéz mérkőzés volt, egy szervezett, agresszív ellenféllel szemben, elég sokáig nem is igazán találtuk az ellenszert, de a hajrában megmutattuk, hogy nem érdemtelenül vezetjük a tabellát.

 

 

Please reload

Kiemelt hírek