Kosárlabda - Értékes skalp az NBII-s férfi kosármérkőzésen

2017/10/23

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság

 

Monor SE - JKC 77-66 (27-21, 16-14, 17-16, 17-15)

MSE: Laza 9/3, Gyuricskó 27/12, Burján 23/15, Venczel 6, Gomola 4, Cs.: Csapóczi 3/3, Bukai 5/3, Kovács, Háry, Bürgés, Kisturi, Lendér, Décsi.

Edző: Kurucz Károly

 

Az eredmény alakulása: 7. perc: 17-14, 14. perc: 37-23, 19. perc: 43-31, 23. perc: 46-39, 27. perc: 58-42, 35. perc: 62-58!

 

 

A nyitó fordulóban, a Honvéd ellen vereséget szenvedő csapatunk, otthon szeretett volna javítani a következő fordulóban, amikor is a bajnokság egyik esélyesének tekintett Józsefvárosi KC-t fogadta hazai környezetben. Vendég triplával indult a találkozó, de ezek után, a szülinapos csapatkapitánya vezérletével, kézbe vette az irányítást az MSE. Burján Imre ihletett formában játszott, tíz perc alatt, 13 ponttal (közte 3 tripla) terhelte meg az ellenfél gyűrűjét és a többiek sem tétlenkedtek, így a hazaiak végig vezettek a nyitó negyedben. Sőt, a második elején egy 10-0-s rohanással léptek el riválisuktól, jött is az időkérés a túloldalon. Sajnos közben, a jól beszálló Csapóczi János lesérült és már nem is tudott visszaállni a továbbiakban, ugyanakkor Gomola Bencének is faultproblémái adódtak, ezért a jó védekezés és stabilnak tűnő monori vezetés ellenére, cseppet sem ígérkezett könnyűnek a folytatás.

 

És természetesen nem is lett az, bár némileg lassú kezdés után, a helyiek egy 12-3-ra megnyert etapot követően, jelentősebb előnyt tudhattak magukénak a huszonhetedik percben. A Burján, Gyuricskó, Laza, Venczel tengely sziporkázott ebben a szakaszban, Gomola Bencét pedig jegelni kellett a kispadon, mert begyűjtötte a negyedik személyi hibáját is, így a palánk alatti rotáció lehetősége gyakorlatilag megszűnt Kurucz Károly számára. A fővárosiakat egy pillanatig sem ejtette kétségbe a kétszámjegyű hátrány, szigorítottak a védekezésükön, és szívós munkával, négy pontra kapaszkodtak vissza a záró negyed közepén, miközben a visszaálló Gomola Bence kipontozódott és emellett is, erősen véleményes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket. A hazaiak időt kértek és rendet raktak a fejekben. Burján Imre, Gyuricskó András és Bukai Csaba kosarai nyugtatóként hatottak mindenkire, és bár előbbi sérülés miatt, kiszállni kényszerült a hajrában, végül a védekezése stabilitását megőrző monori gárda, jól megérdemelt és roppant értékes győzelmet aratott.

 

Kurucz Károly: Színvonalas meccset játszottunk, egy nagyon kemény ellenféllel szemben. Rengeteg dologgal kellett megbirkóznunk, a faultproblémákon és a sérüléseken át, egyéb tényezőkön is felül kellett emelkednünk. Az hogy mindezt sikerült elbírnunk és gyakorlatilag végig vezetve, a saját holtpontjainkon átlendülve, behúztuk ezt a győzelmet, az nagy fegyvertény. Gratulálok mindenkinek!

 

Az NB II-es férfi felnőtt kosárlabdázóink, legközelebb október 25-én játszanak a Szterényiben, amikor is 19:15-ös kezdéssel, a Ferencváros ellen igyekeznek megszerezni a második győzelmüket! Szeretettel várják a szurkolókat!

 

Fotó tavaszi fordulóban készült.

 

 

Please reload

Kiemelt hírek