NBII-s Férfi Kosármérkőzés összefoglalója

2017/11/12

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság, 4. forduló:

Ziccer KS – Monori SE 80-99 (24-27, 14-27, 22-23, 20-22)

 

MSE: Bukai 2, Gyuricskó 23/6, Burján 25/9, Kovács 9, Csapóczi 8, Cs.: Laza 7, Gomola 18, Háry 5/3, Bürgés 2, Lendér. Edző: Kurucz Károly

 

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-9, 7. perc: 12-15, 15. perc: 36-39, 22. perc: 38-62, 28. perc: 59-68, 32. perc: 62-84, 39. perc: 72-99.

 

A Ferencváros fölényes legyőzése utáni két hetes kosárcsendet követően, idegenben folytatta bajnoki szereplését csapatunk, amely az eddig nyeretlen Ziccer KS csarnokában, egyértelműen esélyesként lépett pályára. A mérkőzés elején, zónavédekezéssel igyekeztek meglepni a hazaiakat, ami jól is sült el, de a folytatásban kiegyenlítődött a játék képe, miközben a monoriak is átváltottak emberfogásra. A Köntös Gergő, Budinszki Gábor duó parádés dobóformát mutatott és sokáig versenyben tartotta a fővárosiakat, de a mieinkre sem lehetett panasz, Bukai Csaba labdákat szerzett, a Kovács Péter, Csapóczi János páros jól dolgozott bent, és a padról beszállók is pontokkal járultak hozzá az összterméshez, így az első másfél negyedben valóságos kosárözönt zúdítottak a gyűrűkre a csapatok. Ezek után, a látogató szigorított a védekezésén, és a nagyszünetig mezőnygólt sem kapva, jelentősnek mondható előnyt szorgoskodott össze, elsősorban a Burján Imre, Gomola Bence, Laza Máté trió főszereplésével.

 

A második félidő elején az addig takaréklángon égő Gyuricskó András is begyújtotta a rakétákat, így egy 2-23-as részsikert hozó szakasz végén, gyorsan húsz pont fölé nőtt a különbség. És ezzel gyakorlatilag le is csengett a meccs érdemi része, mert a dinamikus duójára építő vendéglátó ugyan néhány perc alatt visszakapaszkodott tíz ponton belülre, de a monoriak ismét bekeményítettek védekezésben, ezáltal megint nyílt az olló a felek közötti távolságot tekintve. A fővárosiakban pedig már nem volt annyi, hogy a hátralévő időben még egyszer látótávolságon belülre kapaszkodjanak vissza, nem volt esélyük arra, hogy megakadályozzák a mieink zsinórban aratott harmadik győzelmét.

 

Kurucz Károly edzői értékelése: Meghoztuk a hazaiak játékkedvét, mert nagyon puhán kezdtük a meccset védekezésben, ráadásul a lepattanókkal is voltak problémáink. Aztán el is vettük a kedvüket, amikor a második negyed közepén nagyobb nyomás alá helyeztük őket. Összességében, végig kontrolláltuk a mérkőzést, a támadójátékunkra nem lehetett panasz, de a védekezésünket stabilizálnunk kell a következő fordulóra, mert ott már nem engedhetünk meg magunknak hasonló üresjáratokat.

 

Az NB II-es férfi felnőtt kosárlabdázóink, legközelebb november 17-én játszanak a Szterényiben! A 19 órakor kezdődő találkozón, nagy szükségük lesz szurkolóik segítségére, mert az élbolyba várt BLF KK lesz az ellenfelük!

 

 

Fotó még a márciusi hazai mérkőzésen készült

Please reload

Kiemelt hírek