Kosárlabda - NBII összefoglaló

2017/11/18

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság, 5. forduló:

Monori SE – BLF KK 77-68 (14-22, 35-23, 19-12, 9-11)

 

MSE: Laza 9/3, Gyuricskó 30/18, Burján 5/3, Csapóczi 6, Venczel 4, Cs.: Bukai 2, Kovács 6, Gomola 11/6, Háry 4, Bürgés, Kalocsa, Lendér.

Edző: Kurucz Károly

 

Az eredmény alakulása: 6. perc: 5-16, 13. perc: 21-33, 17. perc: 37-35, 24. perc: 56-52, 27. perc: 64-53, 37. perc: 75-63.

 

A jó szériában lévő csapatunk, a szintén zsinórban három győzelmet arató BLF KK-t fogadta hazai pályán. Nagyon fontos mérkőzés volt ez mindkét fél számára, hiszen a győztes az élbolyban maradhatott. Nehezítette a helyzetet, hogy az előző hetekben remek formát mutató Burján Imre vírusos megbetegedés miatt, nem éppen ideális állapotban várta a találkozót. Az elején a tét rányomta bélyegét a monoriak játékára, akik rossz ritmusban és gyenge dobószázalékkal kezdtek, így a fővárosiak gyorsan kétszámjegyű előnyt szereztek. Jött is a hazai időkérés, mely után lassan elkezdett összeállni a támadójáték és a védekezés is javult a nyitó negyed második felére.

 

A folytatásban, a vendégek újra elkapták a fonalat kintről és növelték a különbséget, de ennek ellenére, zónavédekezésre váltottak a helyiek és ez a húzás bejött. Támadásban pedig Gyuricskó András ellenállhatatlanul szórni kezdte a kosarakat, egymaga 17 pontot tett be a közösbe a második tíz percben. A tizenharmadik percben, egy négy perc alatt előadott 16-2-es rohanás végén – melyben az előbb említett mellett, Burján Imre és Csapóczi János volt a főkolompos – átvette a vezetést az MSE. Jól működött a területvédekezés, jöttek a labdaszerzések és a lepattanókkal sem volt gond, így az altató kezdés után, felébredtek a szurkolók is.

 

A térfélcsere után, ismét kiegyenlített játék folyt, majd a negyed közepétől a monoriak tovább növelték az előnyüket, a Gyuricskó András, Gomola Bence páros mellett, Bukai Csaba és Laza Máté is sokat tett azért, hogy kétszámjegyű vezetés birtokában várjuk az utolsó tíz percet. Amely aztán nagy visszaesést hozott a játék színvonalát tekintve, de a lényeg, hogy a mieink győzelme, elsősorban jó védekezésüknek köszönhetően, már egy pillanatig sem forgott veszélyben. Így már négy győzelemnél tart a sikerszéria, és az MSE makacsul tapad a csoport két veretlenjére. Legközelebb jövő hét csütörtökön idegenben, a Bikák vendégeként nyújthatják tovább a jó sorozatot.

 

Kurucz Károly edzői értékelése: Nagyon ritmustalanul kezdtünk, miközben az ellenfél extra dobóteljesítményt nyújtott kintről. Persze tudtuk, hogy ez nem mehet így végig és a védekezésváltásunkkal sikerült kizökkenteni őket az addigi ritmusukból, egyúttal saját magunkat is kicsit felpörgetni. Bár, voltak hullámvölgyeink a folytatásban, de a védekezésünk stabilitásának köszönhetően – melyből mindenki kivette a részét –, kézben tartottuk a meccset és szurkolóink segítségével, fontos győzelmet arattunk, amit a vírusos megbetegedéssel küzdő csapatkapitányunknak ajánlunk.

 

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek