Kosárlabda - Női felnőtt

2017/12/01

Remek csapatmunka és győzelem Nagykőrösön

A megyei bajnokságban játszó felnőtt női kosárcsapatunk nehéznek ígérkező mérkőzésre látogatott csütörtök este a Nagykőrösi Sólymok otthonába. Kiváló kezdésünknek és a csapat jó összteljesítményének köszönhetően végig vezetve tudtunk értékes idegenbeli sikert aratni!

Jól kezdődött számunkra a mérkőzés, az első dobásaink rendre célba értek; míg a hazaiak sok hibával játszottak. A jól összeállt védekezésünknek is köszönhetően a 9. percig mindössze 2 pont állt a hazaiak neve mellett. Gyorsan kialakult a tízpontos monori vezetés, ekkora előnnyel ért véget az első játékrész. A mérkőzés hasonlóan folytatódott, mint addig; magabiztosan játszó kék-fehér csapatot láthatott a maroknyi monori szurkoló. Sorban születtek a vendégkosarak, a 15. percben már húsz pont volt a különbség. A padról beszálló játékosaink is jól tartották az eredményt a negyed végére feljavuló Sólymok ellen, 24-39-es állásnál kezdődött a nagyszünet.

A harmadik negyed indokolatlanul idegesen indult - a lányok talán a szünetben kezdtek először izgulni a lehetséges győzelem miatt. Néhány megkérdőjelezett ítélet mindkét oldalon felpaprikázta a hangulatot; a monoriak faultokkal, a hazaiak jó kosarakkal reagáltak, hamar tíz pont lett a különbség a két együttes között. Jó ütemű időkérésünk megnyugtatta a csapatot, 3-12-re megnyert szakasszal állítottuk vissza a 20 pont körüli különbséget. A mérkőzés hátralévő részében jól rotálta Kovács Péter a kék-fehéreket, felváltva születtek a kosarak, a végére 61-78 arányú Monori SE győzelemmel.

Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést egy erős ellenfél otthonában; megérdemelt sikert arattak a monoriak. A gárda rutinos centere ismét villant; a jól működő csapatmunkából ki kell emelni Szűcs Ritát, aki mindkét palánk alatt megmutatta tekintélyét, 31 ponttal és 15 lepattanóval zárt!

Kovács Péter edzői nyilatkozata:
Nagyon magas színvonalú mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk közvetlen riválisunk otthonában! Büszke vagyok a lányokra maximális erőbedobással, taktikus játékkal múltuk felül ellenfelünket. Külön öröm volt számomra, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni egy ilyen fontos mérkőzésen, ez az elkövetkező meccsekre nagy erőt adhat a lányoknak. A december hónap még tartogat számunkra egy-két rangadót, melyre minden szurkolót sok szeretettel várunk: hazai pályán fogadjuk 4-én a BKGDSE csapatát és 18-án a Miklósi KékGólyákat. A két dátum között, december 14-én lesz a városi rangadó, a monori junior csapat ellen megismétlődik a tavalyi bajnoki döntő. Az idei évet idegenben, a Pityke KSE vendégeként fejezzük be december 21-én! 

 
 

Please reload

Kiemelt hírek