Felemás napok

2017/12/09

 

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság, 6. forduló:

BKG DSE – Monori SE 96-59 (21-12, 16-19, 30-12, 29-16)

 

MSE: Bukai, Gyuricskó 16/12, Burján 6, Csapóczi 11/9, Venczel 4, Cs.: Kovács 13, Laza 3, Bürgés 4, Háry 2, Kalocsa, Lendér.

Edző: Kurucz Károly

Az eredmény alakulása: 7. perc: 11-9, 12. perc: 23-19, 16. perc: 31-29, 24. perc: 47-36, 30. perc: 67-41, 34. perc: 75-49.

 

Két jó szériában lévő csapat találkozott Szigetszentmiklóson, ahol egyértelműen az otthon még veretlen, óriási magasság- és tömegbeli fölényben lévő pályaválasztó számított esélyesebbnek. Ennek ellenére, a Gomola Bencét nélkülöző vendégek sokáig meccsben voltak, leginkább a Gyuricskó András, Csapóczi János duó ponterős játékának köszönhetően, akik mindig jókor találtak be kintről, így nem sikerült lerázni a második negyedre mindkét oldalon feljavuló – de idő közben, bokasérülés miatt Laza Mátét elvesztő – monoriakat.

 

A térfélcserét követően, a mieink számára megoldhatatlan problémát jelentett a kintről is extra dobóformát mutató nagy emberekkel elindított 2:2 elleni játékhelyzetek levédekezése. Bár, Gyuricskó András és Kovács Péter megvillant néhányszor, de a harmadik negyed közepén beindult a hazai henger, és öt perc alatt egy 20-5-ös rohanással gyakorlatilag eldöntötte a meccset az összességében tizennyolc triplát elsüllyesztő ellenfél, így a szoros első félidő után, végül könnyed győzelmet aratott a megroppanó látogatójával szemben.

 

Kurucz Károly edzői összegzése: Az első félidőben javuló teljesítményt mutatva, meccsben tudtuk tartani magunkat, de a másodikban a szó szoros és átvitt értelmében véve, egyaránt megmutatkozott, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban. Miután a hazaiak eldöntötték a meccset, sajnos mentálisan is szétestünk, így egy nagy pofonba szaladtunk bele. Monoron, remélhetőleg, másképpen fog kinézni ez a párharc.

 

 

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság, 7. forduló:

Monori SE – Budaörsi DSE 73-65 (23-15, 18-20, 16-13, 16-17)

MSE: Laza 7, Gyuricskó 18/3, Burján 24/6, Kovács 5/3, Gomola 7/3, Cs.: Csapóczi 5/3, Bukai, Venczel, Bürgés 2, Kisturi 5/3, Háry, Lendér.

Edző: Kurucz Károly

Az eredmény alakulása: 5. perc: 8-3, 8. perc: 12-12, 11. perc: 28-15, 17. perc: 40-27, 25. perc: 45-42, 32. perc: 62-50, 38. perc: 65-63.

 

A vasárnapi sikertelen idegenbeli találkozó után, gyorsan jött a javítási lehetőség, mivel csapatunk hétközi találkozón fogadta a fiatal budaörsieket. A győzelem érdekében, a Mikulás is kilátogatott a Szterényibe, hogy pozitív energiával és némi szénhidráttal segítse a hazaiakat, akik nem is kezdtek rosszul. A visszatérő Gomola Bence és Burján Imre vezérletével, tizenegy perc alatt kétszámjegyű vezetést épített fel. A parádézó csapatkapitány, azt csinált a védőjével, amit akart, nem kevesebb, mint 15 pontot rámolt be tizenegy perc alatt az ellenfél gyűrűjébe. De a második negyedben, az újonnan pályára lépők is pontokkal szálltak be a meccsbe, viszont a félidő végét sajnos elrontotta a monori csapat, így látótávolságon belül maradtak a vendégek.

 

A fordulás után, behúzták a kéziféket a csapatok, legalábbis ami a pontgyártást illette. Aztán a harmadik negyed közepén, a sérülten is visszatérő Laza Máté, Burján Imre és Gyuricskó András főszereplésével, ismét megnyugtató előnyt szorgoskodtak össze a helyiek, de a szívósan küzdő budaörsiek még egyszer visszajöttek a meccsbe. Elsősorban annak köszönhetően, hogy a monoriak egy öt perces kosárcsendet tartottak, amit egyedül a fiatal Kisturi Balázs triplája tört meg ebben a szakaszban, így három perccel a vége előtt, egy duplányira olvadt a különbség. De ennél jobban már nem fokozódtak az izgalmak, mert Laza Máté faulttal együtt dobott betörés gólja és Gyuricskó András hárompontosa lehűtötte a kedélyeket.

 

 

Kurucz Károly: Azzal együtt is, hogy végig vezettünk, nagyon hullámzó volt a meccs, több alkalommal eldönthettük volna a lényegi kérdéseket, ehelyett mindannyiszor visszaengedtük az ellenfelet, így saját magunknak nehezítettük meg. Amellett, hogy sokszor egyénieskedésbe megy át és szétesik a támadójátékunk, folyamatosan lepattanó problémáink vannak, ami nehezen elfogadható, mivel ez elsősorban koncentráció kérdése. Ezen mindenféleképpen javítanunk kell, mert ezzel rendszeresen saját magunkat hozzuk hendikep helyzetbe, nagyon fájóak az ebből kapott ajándék kosarak. Ez óriási luxus, morálisan is negatívan hat és az erősebb csapatok ellen, drága árat fizethetünk ezért. De a legfontosabb ma az volt, hogy kijöjjünk a gödörből, amibe vasárnap ástuk bele magunkat. Ez részben sikerült, voltak biztató szakaszaink és akadtak jó egyéni teljesítmények is, szerencsére a következő meccsünk szintén azt a célt szolgálhatja, hogy ismét felhozzuk magunkat, mert az év zárása nem ígérkezik könnyűnek.

 

Az NB II-es férfi felnőtt kosárlabdázóinkra, három idegenbeli fellépés vár még az év hátralévő részében. Kedden, a technikai problémák miatt elhalasztott Bikák elleni meccset pótolják, vasárnap a MAFC-BME vendégeként lépnek pályára, majd záró akkordként, a december 19-ére lekötött Közgáz elleni rangadóra kerül sor a fővárosban.

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek