Labdarúgás U13 - II. helyezés a nemzetközi tornán!

2017/12/11

 

A Monori Sportegyesület U-13-as labdarúgó csapata a Nyíregyháza Spartacus - Bozsik József Labdarúgó Akadémia szíves meghívásának eleget téve 2017. december 9-10-én egy nemzetközi nagypályás tornán vett részt. 


A mezőny igencsak erős volt, a hazai csapaton és rajtunk kívül képviseltette még magát a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia, az Újpest FC és a csíkszeredai Székelyföldi Labdarúgó Akadémia is - sajnos a Debreceni Labdarúgó Akadémia visszamondta a nevezést. 


A csapatokat két csoportba sorsolták, a szombati körmérkőzések után alakultak ki a vasárnapi helyosztó mérkőzések. Csapatunk az Újpest FC-vel és a DLA helyett "beugró" hazai II. sz. csapattal került egy kalapba. 


Az első mérkőzésünket a nyíregyháziak ellen 1:0-ra sikerült megnyernünk. Gólunkat Bretka Márk, csapatunk középhátvédje szerezte egy szögletrúgást követően. Sajnos a helyzetek kihasználásával hadilábon álltunk, így a mérkőzés végén még szükség volt Petró Bendegúz nagy védésére, hogy első mérkőzésünket megnyerhessük.


A második mérkőzés már arról döntött, hogy vasárnap az I. vagy a III. helyért játszunk - ugyanis az ÚFC csapata is legyőzte a nyíregyháziakat. A srácok ennek megfelelően nem bíztak semmit sem a véletlenre, és már a szünetben sikerült 2:0-s előnyre szert tennünk. Előbb Urbán Péter szerzett szép gólt, majd a biztonság kedvéért kiosztott egy gólpasszt is a remekül játszó Tomasek Gergőnek. Őszintén megvallva, ennyire jó produkciót idén még nem láttam a csapattól. A második félidőben az iram visszaesett, így még az is belefért, hogy az újpesti csapat egy szép szabadrúgás góllal szépítsen. A mérkőzést megnyertünk, készülhettünk a holnapi döntőre. 


Az este folyamán még ellátogattunk az élményfürdőbe is, hogy a srácok a biztonság kedvéért még jobban elfáradjanak és ne legyen gond az alvással..


Másnapra már csak egy mérkőzésünk maradt, a döntő, a hazai Nyíregyháza Spartacus - Bozsik József Labdarúgó Akadémia ellen. Sajnos a tegnapi produkciónkat nem sikerült megismételni, teljes joggal győzött le minket a hazai csapat 3:0 arányban. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ellenfelünket átlagon felüli képességű játékosok alkották - véleményem szerint ők az ország legjobb 2005-ös társulata.

 

 

 

 

Az eredményhirdetésen még kicsit csalódottan vettünk részt - szerettünk volna meglepetést okozni, de a hazaúton, a buszon már szépen csillogott az ezüstérem a játékosok nyakában. Külön öröm, hogy a torna legjobb játékosának a monori Tomasek Gergőt választották.


Köszönjük Lengyel Rolandnak és a Nyíregyháza Spartacusnak a meghívást, egy remek hétvégét töltöttünk egy Nyíregyházán.

 

 

 

 

 

 

Az ezüstérmes csapat tagjai:
Ágoston Ádám - csapatkapitány
Petró Bendegúz - kapus
Rácz Kálmán - kapus
Bálint Dominik
Békési Balázs
Bretka Márk
Fogarasi Levente
Horváth Dániel
Horváth Krisztofer
Kurucz Bálint
Lakatos József
Molnár Milán
Nagy Zsolt
Rácz Milán
Révész Zsombor
Szabó Csaba
Szűcs Dávid
Tomasek Gergő
Urbán Péter

A csapat edzői:
Schmidt Ádám
Schmidt Balázs