Kosárlabda - Fölényes idegenbeli győzelem

2017/12/16

 

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság, 8. forduló:

Bikák KK – Monori SE 75-100 (24-33, 15-20, 15-26, 21-21)

 

MSE: Laza 12/9, Gyuricskó 24/12, Burján 6/6, Kovács 8, Csapóczi 10/6, Cs.: Gomola 15, Bukai 4, Venczel 5, Háry 12/3, Bürgés 4, Lendér.

Edző: Kurucz Károly

Az eredmény alakulása: 4. perc: 6-14, 8. perc: 11-28, 11. perc: 26-33, 14. perc: 31-44, 22. perc: 43-57, 26. perc: 45-68, 35. perc: 60-91.

 

Kedden a korábban technikai problémák miatt elhalasztott mérkőzését pótolta NB II-es férfi felnőtt kosárlabda csapatunk a fővárosban, ahol az eddig győzelem nélkül álló sereghajtó ellen lépett pályára. Bár, az első kosarat a hazaiak szerezték, a mieink gyorsan magukhoz ragadták a találkozó irányítását, és szervezett támadójátékot nyújtva, fokozatosan növelték előnyüket riválisukkal szemben, melyhez a kezdő ötös valamennyi tagja pontokkal járult hozzá. Kár, hogy a negyed végére kicsit kiengedtek védekezésben, így a tizenegyedik percben, a Tóth Márk, Sziklai Gyula, Ekwe Dickson trió vezérletével, látótávolságon belülre kapaszkodtak vissza a fővárosiak, de ennél nagyobb izgalmakat már nem tartogatott ez az este, mert a folytatásban egyre csak nőtt a távolság a felek között, amiből minden monori játékos kivette a részét.

 

A második félidőben, az emberfogásos védekezést zónára váltotta a látogató, amivel még inkább limitálta a hazaiak lehetőségeit támadásban, akiknek a térfélcserét követő első öt percben, mindössze két duplára futotta erejükből és a továbbiakban sem nagyon tudták mérsékelni a különbség növekedését. A mérkőzés utolsó fél negyedében valamelyest kozmetikáztak az eredményen, miközben a mieinknek sikerült a száz pontot is elérniük, és összességében magabiztosan hozni a kötelezőt. Sajnos, nem áldozat nélkül, mert Venczel Gergő bokasérülést szenvedett, így az ebből a naptári évből hátralévő két idegenbeli csatát valószínűleg nélküle kell megvívnia a csapatnak.

 

Kurucz Károly edzői összefoglalója: Kulturált kosárlabdát mutattunk be az első negyedben, prezentálva a teljes támadó repertoárunkat. Szeretném megélni azt, hogy hasonlóképpen okos játékot nyújtsunk majd a mainál magasabb színvonalat képviselő ellenfelekkel szemben is. Összességében ezt a célt szolgálta ez a találkozó.

 

 

Please reload

Kiemelt hírek