Kosárlabda - NBII férfi összefoglaló

2017/12/20

Fordulatos meccset buktak el

 

NB II-es férfi felnőtt kosárlabda bajnokság, 9. forduló:

MAFC BME – Monori SE 68-67 (18-16, 17-21, 14-13, 19-17)

MSE: Laza 5/3, Gyuricskó 14/6, Burján 15/6, Kovács 7, Csapóczi 11/3, Cs.: Gomola 7/3, Bukai 8/3, Háry, Bürgés, Lendér.

Edző: Kurucz Károly

Az eredmény alakulása: 3. perc: 8-2, 7. perc: 16-7, 12. perc: 18-20, 16. perc: 28-25, 24. perc: 42-40, 28. perc: 46-50, 35. perc: 58-55, 39. perc: 61-65.

 

A vasárnapi találkozón, az előző szezon kilencedik helyezettje fogadta a hetedik helyezettet, ami első blikkre is kiélezett csatát sejtetett és az is lett. A Szinalmy Dániel, Schwarczinger Péter duó vezérletével bekezdtek a hazaiak, miközben az első öt percben, monori oldalon csupán Gyuricskó András és Burján Imre tudott felmutatni egy-egy eredményes dobást. Szerencsére a folytatásban, Csapóczi János, Kovács Péter és Gomola Bence is hozzá tudott tenni az összterméshez, így nem hagyta meglépni ellenfelét a zónavédekezésre váltó látogató. Bukai Csaba és Háry Szabolcs is jól szállt be a meccsbe, és a második negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, annak ellenére, hogy Laza Mátét és Burján Imrét fault problémák miatt átmenetileg a padon kellett jegelni.

 

A fordulást követően, átvették az irányítást a monoriak, Kovács Péter és a visszatérő Laza Máté, Burján Imre duó kosarainak köszönhetően, többnyire a hazaiaknak kellett futniuk az eredmény után. Ugyanakkor, nehezítette a helyzetet, hogy a negyedik személyi hibájuk beütése miatt, ismét le kellett cserélni őket, sőt Gomola Bencét kiállították egy technikai+sportszerűtlen fault kombinációval. A záró negyed közepén fordítottak a fővárosiak, de Csapóczi János és Gyuricskó András a legjobbkor villant meg kintről, így gyorsan visszavették a vezetést a mieink. Az utolsó előtti percben, Laza Máté kipontozódott, viszont Burján Imre büntetőivel, négypontos előny birtokában futottak neki a hajrának, de a csapatkapitány is kipontozódott, és mivel mindenki kintről akarta megnyerni a meccset, a nyolcból hét büntetőt értékesítő rivális köszönte szépen a lehetőséget és élt vele.

 

Kurucz Károly edzői összefoglalója: Rossz dobószázalékunk ellenére, a kezünkben volt a meccs, de taktikai fegyelmezetlenségeinket kihasználta az ellenfél és megérdemelt győzelmet aratott. Ki lehet kapni idegenben, de amilyen ostoba módon ma ezt mi összehoztuk az elfogadhatatlan. Azt hiszem, hogy ideje mindenkinek magába nézni.

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek