Labdarúgás - Sportigazgatói értékelés

2017/12/26

 

Ünnepek alatt dr. Selei András Sportigazgatónk értékelte a csapat félévét:

 

Meglepett a csapat idei teljesítménye?

 

A tavalyi eredményekre építkeztünk tovább a nyáron. Van egy elképzelésem arról, mi kell a sikerhez, ezt képviseljük, és hiszem, hogy ez eredményre is vezet. A költségvetésünk nem emelkedik ki a harmadosztályból sőt...ennek ellenére azt mondom, hogy az első hely nem lep meg, nagyszerű játékosok alkotják a csapatot, és Horváth Dávid hibátlan munkát végez, de az hogy gyakorlatilag minden mutatóban mi vagyunk az Nb3 legeredményesebb csapata, az még nekem is meglepetés. Akármit hoz a tavasz, azt gondolom, már most maradandót alkottunk Monoron.

 

Várható további erősítés Balanescu visszatérésén és Mayer érkezésén túl a tél folyamán?

 

Nem kívánunk télen sem túlköltekezni, mint ahogy nyáron sem tettük. Csak egy példa: nyáron akartunk egy játékost, de nem tudtunk, helyesebben nem akartunk a feltételekben versenyezni egy éppen bennmaradó Nb3as csapattal, így helyette hoztunk kettő másikat, olyanokat, akik hozzánk akartak igazolni, sikereket elérni és tessék, alapemberekké is váltak és elsők vagyunk. Sok játékost figyelünk, de csak olyat fogunk szerződtetni, aki biztosan segíteni tud abban, hogy megtartsuk előnyünket és megnyerjük a bajnokságot.

 

A cél a bajnoki cím?

 

Egyértelműen, csak az lehet! Ennyivel tartozunk Gábor Attila emlékének. Utolsó beszélgetésünk során még július legvégén megígértem neki a bajnoki címet, hiszem hogy minden meccsen velünk van és örül a monori góloknak, részese a sikerünknek, érte is harcolunk és ahogyan a srácok, a város, Ő is megérdemelné ezt a hihetetlen eredményt. 

Úgy gondolom, hogy Horváth Dávid képes arra, hogy folyamatosan tűzben tartsa a csapatot, a felkészültségét már nem kell bemutatnom, remélem, ez a nagyszerű közösség megcsinálja idén a feljutást. Itt jegyezném meg, hogy a stáb remek munkát végez, a tavalyi edzői kör kiegészült Varró Zoltánnal, aki új színt és impulzust hozott.

 

Végezetül: ha összejön a monori csoda, hogyan tovább??

 

Folyamatosan készülünk a magunk lehetőségeinkhez mérten a másodosztályra. Igyekszünk a szakmaiságot a profizmushoz közelíteni pl.: januártól új technikai vezetővel bővül a stáb Kovács Zoltán személyében, aki már több helyen is bizonyította rátermettségét, sportszeretét. A magam részéről és talán Bajári Tamás, Ócsai István kollégáim nevében is mondhatom, hogy már most az Nb2 szükséges feltételeivel fekszünk és kelünk, rajtunk nem fog múlni semmi. Kilátásban van egy sportszakmai együttműködés, és folyamatos tárgyalásban vagyunk a városvezetéssel is a jövőt illetően. Bízom benne, hogy jövőre egy stabil Nb2-es csapat sikereiért dolgozhatok, de addig még sok mindennek össze kell jönnie!

 

Sikerekben és monori győzelmekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!

 '2018' kép forrása internet.

 

Please reload

Kiemelt hírek