További Támogatóink

Labdarúgás - Vezetőedzői értékelés

2017/12/31

 

Felnőtt labdarúgócsapatunk vezetőedzőjét, Horváth Dávidot kértük, hogy értékelje a 2017/2018-as évad első felét

 

Hogyan értékelnéd a mögöttünk hagyott félévet?

Maradtunk a Keleti csoportban, melyet tavaly sikerült jól kiismernünk. Felkerült a bajnok Kazincbarcika, de erősödött az ESMTK, a Salgótarján, a Putnok, az MTK II. A bajnokság előrehaladtával csökkent azon csapatok száma mely idény előtt még titkos, vagy nem is annyira titkos bajnokesélyesként tekintettek magukra, való igaz, ez közép vagy a nyugati csoportban nem mutatkozik meg, de ez inkább úgy érzem a kiegyensúlyozott teljesítményünk érdeme. Tizenhat mérkőzésünkből tizenkettőt megnyertünk és a többi négyen sem hagytuk el vesztesként a pályát. Az igazolások jól sikerültek, a tizenegy legtöbb játékperccel rendelkező játékos közül 5 a nyáron csatlakozott hozzánk, így a tavalyi maggal együtt egy ütőképesebb gárda alakult ki. Minden lényeges statisztikai mutatóban (első hely, veretlenség, legtöbb rúgott gól, legkevesebb kapott gól, stb.) kiváló értékek szerepelnek, ami elégedettséggel, de nem önteltséggel tölt el minket.

 

Mik azok az összetevők, amik ehhez a fantasztikus őszi szezonhoz kellettek?

  • Először is kijelenthetjük, hogy most nem beszélnénk ilyen magasságokról, ha nincs Selei Ernő, akinek a támogatása, a BSS2000 KFT által a csapat létét, sikerességét határozza meg, nélküle már régen a megyei bajnokságok valamelyikében lenne az együttes. Itt erkölcsi támogatást is értek, mert fontos számomra, hogy hisz és megbízik bennünk. De ezen kívül is elég sok minden szükséges ahhoz, hogy ilyen jó félszezont fusson a csapat. Voltak hangsúlyosabb dolgok, amire nagyobb figyelmet fektettünk a felkészülés során, hogy aztán csiszoljuk tovább a bajnokság közben is. A lényeg nem változott, olyan játékosokat szeretnék felküldeni a pályára a bajnokikon, akiknek előtte megadtam a segítséget abban, hogy minél jobb kondícióban legyenek, tudják, hogyan viselkednek a csapattársaik, tehát tudjanak szervezetten együttműködni, megkapják a kellő információt az ellenfélről, szóval megteremtsem mindazt, hogy ki tudják hozni magukból a lehető legtöbbet, ami bennük van. És talán ez lehet a kulcsszó, mert olyanok alkotják idén a keretet, akik szeretnének bajnokok lenni és nem elégszenek meg kevesebbel, mint amit elérhetnek. Ezt kimondani könnyű, de hétről hétre megújulni, nyerni a kötelezőnek tartott meccseken, vagy éppen megfeszülni egy olyan rangadón, ahol nem az történik a pályán, amit épp előre elgondoltunk, nem egyszerű. És vettük az akadályokat egyiket a másik után, ami végén egy szép, az őszi idényben az NB-s bajnokságok között egyedülálló veretlenségi sorozathoz vezetett.

 

A gyönyörű sorozat után hogyan tovább tavasszal?

  • Szeretnénk tartani a szintet, sőt emelni a minőségen. Mindent annak rendelünk alá, hogy március 3.-ától június 3.-áig hétvégenként győzelmet ünnepelhessünk. A több edzésnek köszönhetően, nő a mozgásterem és behozhatok új elemeket az eddig megszokott edzésmódszerek mellé, aminek célja, hogy nőjön a játékunk intenzitása, valamint könnyebben tudjunk alkalmazkodni, akár a letámadás ellen, akár arra, ha az adott ellenfelünk „leparkolja a buszukat” a tizenhatosuk elé. Ahogy eddig is tettük, egy racionális játékot kell produkálnunk, tudva, hogy mit tudunk és mit tud az ellenfél és érvényesíteni az akaratunkat. Azt eddig is árgus szemekkel figyeltük, ki az, aki túlzottan elbízza magát és ez visszaveti a teljesítményét, szerencsére ezen a téren nem volt gond. A játékoskeretet illetően folytatjuk a nyáron lefektetett koncepciót, amit a vezetők világosan kijelöltek és egy karakteres gárda alakult ki. Csak olyanok csatlakozhatnak hozzánk, akik a jelenlegi játékosokkal együtt feljutás esetén alkalmasak lehetnek a másodosztályú követelményeknek is.

Márciusban lesz két éve, hogy betöltöd a vezetőedzői posztot a csapatnál. Kijelenthetjük, hogy a kezed alatt egy ütőképes gárda alakult. Milyen tényezők voltak szükségesek ehhez?

  • Első lépésként kellett, hogy elkülönüljön a vezetőedzői és sportigazgatói feladatkör, dr. Selei Andrásban vakon megbízom. Komoly segítség nekem, hogy kizárólag a szakmai munkára tudjak koncentrálni. Bajári Tamás szakosztályelnök is nagy támasza a csapat életének. Egy jó és közvetlen szakmai kapcsolat alakult ki a vezetők és köztem, minden pozitív hozadékát felhasználjuk a sikeresség érdekében. A vezetőedzői pozíció ma már korántsem magányos állás. Egy pozitív attitűdöt szerettem volna elérni, az általam elképzelt szakmai elvek mellett, amivel könnyen azonosulhat mindenki, aki erre hajlandóságot mutat. Visszatérnék ahhoz, hogy mindenki a tőle telhető legtöbbet tesz a csapatért. Kajli Zoltán és az idei évtől Varró Zoltán személyében két olyan edző segíti a munkámat, akik amellett, hogy legendák a monori labdarúgás életében, rendkívül lelkiismeretes és jó szakemberek. Kapusedzőnk Angyal Tamás, az egyesület és a város iránti elkötelezettségét mintsem mutatja jobban, minthogy a pályától alig párszáz méterre költözött. Tóth Sándorné Nóri több mint a csapat masszőre, pótanyukája is a játékosoknak, akik bizalommal fordulnak hozzá sérülés esetén és biztosak benne, hogy megkapják a megfelelő kezelést vagy tanácsot. Spárgl Dezső pedig pótolhatatlan segítője a csapatnak. Schmidt Ádám még rövid ideje tölti be a funkcionális tréningek vezetését, de elhivatottságához nem fér kétség. Nekik mind köszönettel tartozom, hogy szakértelmüket és energiájukat arra fordítják, hogy a játékosok minél jobbak legyenek és így, együtt is sikeresek legyünk! Valamint a családom támogatása sem mellékes, feleségemnek és kislányomnak hatalmas köszönet azért, hogy sokszor kell a szabadidőnket feláldozni azért, mert épp például ellenfélnézőbe vagy továbbképzésre kell mennem.

Végezetül szeretném megköszönni azoknak, akik kilátogatnak a mérkőzéseinkre és szurkolnak a csapatnak a mérkőzéseken, külön kiemelve ultráinkat a futballhangulatért, amit sokszor teremtenek nekünk!

 

Minden monori sportbarátnak nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

2018-ban is ZENGJEN – ZÚGJON HAJRÁ MONOR!!!

 

Please reload

Kiemelt hírek