Labdarúgás - NBIII összefoglaló

2018/03/03

dr. Selei András sportigazgatói összefoglalója:

 

Irreális körülmények mellett is győzelem Balassagyarmaton! 🏆🥇

Balassagyarmati VSE-Monori SE 0-2 (0-1)

Sokszori kérésünk, megkeresésünk és az MLSZ adta lehetőség ellenére is ragaszkodott soros ellenfelünk a jeges és szinte korcsolyapályának illő talajon rendezett mérkőzéshez. A motivációt sajnos sejtjük, de mégsem értjük, hogy miért kellett egyedülálló módon ezt a mérkőzést ilyen körülmények között megrendezni. Noha az Nb2-ben sehol, az Nb3-ban szinte csak műfüvön volt meccs, itt veszélyes, néhol jeges, néhol havas, de mindenhol fagyott talaj várta a csapatokat. Kár érte, mert ez a szenzációs új balassagyarmati sportkomplexum, annak nézői, a bajnoki címért küzdő Monor és egy jelenleg még a bennmaradásért harcoló, de állománya alapján többre hivatott és nagy célokra törő Balassagyarmat is többet érdemelt volna, mint egy néhol Benny Hill Showt idéző "futballmeccset"...

A körülmények ellenére gyorsan éreztettük, hogy a Monor a jobb csapat. Gyorsabban, tudatosabban játszottunk, jobban alkalmazkodtunk ellenfelünknél a lehetetlen közeghez. Az első félidőben helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, de hibáztuk is el, mígnem az utolsó percben Berki indítására Balogh Milán futotta le sokadszor a gyarmati védőt és az elcsúszó!! kapus mellett a kapuba passzolt, megszerezve a teljesen megérdemelt vezetést. (0-1)

 A második félidőt is ott folytattuk ahol abbahagytuk, ígéretes támadásokat vezettünk, alkalmazkodva a jeges talajhoz. Az 55. percben Berki verte meg emberét, középre lőtte a labdát, és a lecsorgót Balogh Milán passzolta a kapuba megszerezve önmaga és a Monor második gólját. (0-2) Majd gyorsan a gólt követve Tóth Barna fejese csattant a felső lécen. A mérkőzés utolsó részében már a küzdelem dominált, a gyarmatiak mentek előre a szépítésért becsülettel, mi pedig tartottuk előnyünket, érthetően minimális kockázatot vállalva, és figyeltünk arra is, hogy elkerüljük a sérüléseket. Szerencsére mind a két cél sikerült, így végül nagyot küzdve -mind a körülményekkel, mind az ellenféllel-megérdemelten szereztük meg a győzelmet. A kétgólos különbség a helyzetek alapján a vendéglátónkra nézve hízelgő!

Összegzés: Érthetetlenül állunk azelőtt, miért kellett ilyen feltételek mellett is játszani, miért kellett a pályát és a játékosokat is kitenni ilyen körülményeknek. Ez a mérkőzés többet érdemelt volna! A hazaiak csapatkapitányának, Bódis Martinnak mielőbbi felépülést kívánunk. 
Volt itt ma minden, csak bajnoki mérkőzéshez megfelelő körülmények nem...

Jók:  Májer Gergő hihetetlen mezőnymunkájával és Balogh Milán gyorsaságával, valamint két góljával a mezőny fölé emelkedett. Berki István is aktív volt első monori színekben lejátszott meccsén gyakorlatilag két gólpasszt is adott. Karacs Dániel -Barthel Gábor páros is kiválóan látta el feladatát. Balanescu Daninak gratulálunk visszatéréséhez!

Jövő héten hazai pályán fogadjuk a Tiszaújvárost, remélhetőleg már használható pályán és nagyszámú hazai közönség előtt!

Zengjen-zúgjon hajrá Monor! 💙

Monori SE: Bozsó – Barthel, Ficsor, Tóth B. (Tóth Á., 88.), Bonifert – Pintér, Sági, Berki (Balanescu, 74.), Karacs – Májer, Balogh (Tamás D., 80.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gól: Balogh (45., 52.)

Horváth Dávid vezetőedző értékelése : – Bosszúsak vagyunk, hogy le kellett játszani ezt a mérkőzést, mi halasztást kértünk több alkalommal is, amit ellenfelünk elutasított. Ezt annak ellenére mondom, hogy nyertünk,mert véleményem szerint sérülésveszélyes volt a pálya és csak minimális futballról beszélhettünk. Ezen körülmények között, azt játszottuk, amit lehetett és kellett, hatalmasat dolgozott az összes játékos. Több nagy helyzetünk után sikerült megszereznünk a vezetést, majd a szünet után két gólosra növeltük a különbséget. Ez érezhetően megfogta a hazai csapatot, nyomást csak a meccs hajrájában helyeztek ránk, amit jól hatástalanítottunk az előnyünk tudatában. Megérdemelten szereztük meg a három pontot, gratulálok a csapatnak!

 

 

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek