Kosárlabda - Szoros meccsen vereség hazai pályán

2018/03/23

 

 

Változatos meccsen, vereséggel búcsúzott a hazai pályától az alapszakaszban a felnőtt női kosárlabda csapat. Idegenben még négy összecsapás vár a lányokra, így van lehetőség a javításra.

 

Mostani vendégünk, az  OSE Oroszlányok volt. A két gárda rendszeresen a bajnokság dobogóján végez, így egy-egy ilyen alapszakaszbeli párharc fontos állomás a szezonban – nem volt ez másként most sem. Jó monori kezdést láthattak a nézők, a negyed felére 8-2-es hazai előny állt a táblán. A vendégek időkérése nem törte meg lendületünket a szünetre öt pontos előnnyel mehettünk. A második negyedet azonban nagyon rosszul kezdtük, a hetedik percig egy mezőnykosarat tudtunk szerezni – miközben a piros-feketék sorra betaláltak – , az öt pontos előnyből gyorsan ugyanekkora hátrány lett.  A negyed végére sorra kaptuk a palánk alatti faultokból a büntetőket, azonban ezek jó része is kimaradt, így 20-23-as vendégvezetéssel ért véget a félidő.

 

A harmadik harmad pont olyan rosszul kezdődött mint az előző - zsinórban négy vendégkosárral. Gyors hazai időkéréssel igyekeztünk rendet tenni a fejekben – mínusz 11 pontról négy egységre zárkóztunk fel percek alatt. Az utolsó szünetben sikerült rendezni a sorokat, a lányok mindent megtettek, 42-40-nél ismét átvettük a vezetést – ekkor nem úgy tűnt, de sajnos utoljára. Egy 8-2-es szériával újra a vendégeknél volt az előny, mi pedig már nem tudtunk frissíteni a támadásokban. A vége így hét pontos, 46-53 arányú vereség lett.     

 

A sorsolás szeszélye, hogy az utolsó négy fordulót idegenben játssza majd a Monori SE csapata, köztük a mostani mérkőzés visszavágója, egy nehéz oroszlányi túra is vár a lányokra.

 

Ha ebből három mérkőzést nyerni tudnak, akkor pályaelőnnyel kerülnek a rájátszásba!

 

1/7

 

 

Please reload