Labdarúgás - U13 Hód Kupa beszámoló

2018/04/03

Schmidt Ádám edzői összefoglalója: A Monori Sportegyesület U-13-as csapata Hegedűs Tamás, a Debreceni Olasz Focisuli szakmai vezetőjének szíves meghívását elfogadva 2018.03.31-04.01. közt Hódmezővásárhelyen vett részt az I. Hód Kupa - nemzetközi - tornán. Összesen négy mérkőzés várt ránk, kettő szombaton és kettő vasárnap. A mérkőzések kétszer 20 percig tartottak.

 

1/2

 

1. mérkőzés
Celta Brasov (RO) - Monori SE 0:1
gólszerző: Rácz Milán

A pénteki csúfos bajnoki mérkőzésünket szerettük volna feledtetni, ennek megfelelően nagyon akartunk, de elég nyögvenyelős volt a játékunk, amin a nem túl jó minőségű füves pálya sem segített. Ahogy telt az idő, egyre jobban beszorítottuk a spanyol Celta Vigo román fiókcsapát, és Rácz Milán távoli bombagóljával megszereztük a győztes találatot.

 

2. mérkőzés
Monori SE - HTE-Olasz Focisuli 1:1
gólszerző: Molnár Milán

A technikás és totális támadó focit játszó focisulisok ellen talán a szezon legjobb mérkőzését produkáltuk, de ahogy lenni szokott egyetlen hibánkat kihasználta ellenfelünk, és a második félidő elején megszerezte a vezetést. Nem adtuk fel, egész pályás letámadásra váltottunk. Kockáztattunk és nyertünk. Az utolsó pillanatban Révész Zsombor kapott remek kiugratást, aki még a büntetőterületen belül elérte a labdát, majd az ellenfél lába közt át is húzta azt, mikor szabálytalankodtak vele. A jogosan megítélt büntetőt Molnár Milán váltotta magabiztosan gólra, így 4 ponttal vártuk a következő napot.

 

3. mérkőzés
Békéscsabai Labdarúgó Akadémia - Monori SE 1:0
gólszerző: -

A mérkőzésnek annak tudatában vágtunk neki, hogy mindenképpen nyernünk kell, ha elsők szeretnénk lenni, ugyanis ellenfelünk eddigi mindhárom mérkőzését megnyerte. Támadólag léptünk fel, sorra alakítottuk ki a helyzeteket az éjszakai esőtől mocsárrá váló pályán, de hol az utolsó érintés volt rossz, hol a pálya talaja tréfált meg minket, vagy néha egyszerűen csak nem volt szerencsénk.. nem úgy mint ellenfelünknek, akik egyetlen egy helyzetüket gólra váltották. Kockáztattunk ismét, nyerni szerettünk volna, de most nem sikerült, még a gólvonalról sem tudtunk betalálni. Ezen a mérkőzésen lefociztuk a tornát megnyerő csapatot, de sajnos ezért nem adtak három pontot.

 

4. mérkőzés 
Monori SE - FK 1899 Szeged 1:1
gólszerző: Molnár Milán
Az utolsó mérkőzés előtt egyszerű volt a képlet, ha nyerünk 2. helyen, ha döntetlen játszunk a 3. helyen, ha viszont vereséget szenvedünk, akkor előfordulhat, hogy csak a 4. helyen végzünk. Természetesen a 2. hely megszerzése volt a célunk, de látszott, hogy ez már az 5. mérkőzése a csapatnak három nap alatt. Akartunk nagyon, de fásultan mozogtunk, monoton volt a játékunk. Ennek ellenére Molnár Milán pazar szabadrúgás góljával megszereztük a vezetést, de sokáig nem örülhettünk, ellenfelünk egy tizenhatoson belüli sárban elcsúszásunkat góllal büntette. Igazságos döntetlen született, a torna végén nem tudtunk már magas fordulaton pörögni, a Békéscsaba elleni mérkőzés nagyon sokat kivett belőlünk.

 

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy kevésbé jó játékkal sikerült 4 pontot szereznünk, míg mikor nagyszerűen játszott a csapat, akkor mindösszesen csak egyet. Ennek megfelelően harmadik helyen végeztünk, és az összképet tekintve elégedettek lehetünk. Ezen a hétvégén ez volt a maximum, ezt pedig kihoztuk magunkból, értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk.

 

Szeretnénk megköszönni a szülőknek a rengeteg támogatást, nélkülük biztos, hogy nem lennénk ennyire sikeresek!

 

A csapat tagjai:

kapusok
1.    Petró Bendegúz
2.    Rácz Kálmán

 

mezőnyjátékosok    
3.    Ágoston Ádám
4.    Bálint Dominik
5.    Békési Balázs
6.    Bretka Márk
7.    Horváth Dániel
8.    Horváth Krisztofer
9.    Kurucz Bálint
10.    Lakatos József
11.    Molnár Milán
12.    Nagy Zsolt
13.    Rácz Milán
14.    Révész Zsombor
15.    Szabó Csaba
16.    Szűcs Dávid
17.    Tomasek Gergő
18.    Urbán Péter

 

 

Please reload