Labdarúgás - Közlemény

2018/05/04



Kedves szurkolóink!

Történelmi sikert értünk el: a Monori SE feljutott a másodosztályú, profi ligába.
Az NB II-ben, az ország 32 legjobb csapata közé kerültünk, és olyan bajnokságban indulhatunk, ahol többek között a következő nagymúltú csapatok ellen bizonyíthatunk, mint a Békéscsaba, a Zalaegerszeg, a Nyíregyháza vagy a Győr de még sorolhatnánk...

A profivá válás az MLSZ által megkívánt professzionális körülményeket igényel, és a vezetőség már több mint egy éve azon dolgozik, hogy ezen körülményeket létrehozza, annak érdekében, hogy a monori bajnokcsapat indulni tudjon a másodosztályban.



A napokban több szurkolói oldalon tényként szerepeltek információk, de ezen információk a megállapodások megkötéséig nem voltak hivatalosak, így ezeket sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudtuk eddig.

A hét második felében biztossá váltak az eddigi találgatások, így természetesen szeretnénk szurkolóinkat is első kézből értesíteni:

1. Szurkolóinkat legjobban foglalkoztató kérdés, hogy hol is lesznek az NB II-es mérkőzések?

Természetesen szerettük volna, hogy hazai pályán, Monoron tudjuk a hazai mérkőzéseket megrendezni, ennek érdekében már rég elkezdtük és folyamatosan zajlanak az egyeztetések, ugyanakkor egy NB II-es létesítmény létrehozása -a szigorú szövetségi előírások okán- olyan anyagi és idő teherrel járnak, amelynek megoldása lehetetlen a jövő évadra.
Sajnos tény, hogy a monori létesítmény, még az NB III-as licenc kritériumoknak is csak szűkösen felel meg. Törekszünk arra a városvezetéssel karöltve, hogy minél hamarabb Monoron tudjuk rendezni a hazai mérkőzéseket, de addigis az NB II-es induláshoz más helyszínt kellett keresni. Igyekeztünk olyan létesítményt találni, ami mind közelségében, mind minőségében, mind anyagilag a legjobb megoldás lehet számunkra. Teljes őszinteséggel jelentjük, hogy a pálya közelségének sorrendjében kerestük meg a létesítményeket. Sajnálatos tény, hogy az albertirsai pálya a jövő évadtól már nem alkalmas NB II-es mérkőzések helyszínének. Az is tény, hogy a ceglédi stadion elkészülésének időpontja kérdéses, nincs még átadási időpont sem, noha a ceglédiek roppant korrektül, nyitottak voltak az együttműködésre, biztosat még nem tudtak mondani. A dabasi létesítmény üzemeltetője többszöri megkeresésünk ellenére sem tárgyalt velünk. A közelben kizárólag a Soroksár és a III. Kerület pálya maradt, amely pályák létesítményüzemeltetői korrekt és profi hozzáállással fogadtak bennünket, csak és kizárólag ezek közül tudtunk dönteni.

Jelenleg friss hír és tény, hogy a III. Kerület pálya üzemeltetőjének ajánlatát fogadtuk el, így hazai mérkőzéseinket az óbudai kék-fehér létesítményben fogjuk lejátszani.
A létesítmény gyönyörű, igazi ékszerdoboz, családias, futball élményt nyújt a kilátogatóknak, a képek magukért beszélnek.

Természetesen igyekszünk szurkolóinkat majd kárpótolni és terveink szerint segítőkezet nyújtunk majd az utazáshoz, amely út egyébként mindösszesen 46 km a monori sportpályától.
Kérjük szurkolóinkat, hogy ne ítéljék el döntésünket, ez alaposan megfontolt és minden eshetőlegességet számításba vevő döntés volt részünkről. Aki pedig kilátogat a monori mérkőzésekre, az biztosan nem fog csalódni sem a létesítményben, sem a monori csapatban.

2. Együttműködés az MTK Budapest csapatával:


A Monori SE és az MTK sportigazgatói már közel egy éve elkezdték a tárgyalásokat annak érdekében, hogy egy kölcsönösen előnyös együttműködés jöjjön össze a két kék-fehér "bajnokcsapat" között. Az MTK-Monor (kék-fehér) partneri kapcsolat létrejött. Az együttműködés lényege, hogy a Monor lehetőséget biztosít az MTK kiemelkedő tehetségeinek arra, hogy az NB II-es bajnokságban bizonyítsanak, a Monor pedig használja ezen tehetségek qualitásait a céljai eléréséhez. Ezen együttműködés reményében nyújtott az MTK már az idei bajnoki címhez segítséget pl.: Sági Milán kölcsönadásával. Az együttműködés alapján fiatal tehetségek kerülhetnek Monorra, ezen játékosok a monori NB III-as bajnokcsapat tagjaival, továbbá az új rutinosabb igazolásokkal kiegészülve fognak harcolni a monori sikerekért. Az MTK szakmai igazgatót delegál, aki Horváth Dávid vezetőedzővel és a monori stábbal dolgozik majd közösen Monoron. A kölcsönadott játékosok kiválasztása közösen történik, a két sportigazgató Polyák Balázs és dr. Selei András dönt majd a személyekről, Horváth Dávid és az MTK által delegált szakmai igazgató ajánlásai alapján.  

 

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek