Labdarúgás - NBIII összefoglaló

2018/05/21

ESMTK-Monori SE 0-1 (0-1)

Monori SE: Paulovicz D.-Balanescu D., Barthel G., Ficsor R., Villányi G., Karacs D., Berki I. (Haragos V.), Hunya K. (Tóth Á.), Májer G., Tóth B. (Tamás Dávid), Tóth Á. S.

Gól: Tóth B.

 

A srácok ezúttal igazi rangadón bizonyították, hogy miért is a liga legjobbjai! A bajnoki cím ugyan már hetek óta a zsebünkben van, a motivációval viszont most sem volt gond.

 

Bajnokcsapatunk a már biztos második ESMTK otthonába látogatott, ahol Tóth Barna góljával 1-0-ra győztünk, így már csak két mérkőzés választ el minket a veretlen bajnoki szezontól.

 

Ahogyan azt várni lehetett, a csapatok nagy iramban kezdték a mérkőzést. Az ESMTK csapatán látszott, mennyire motiváltak, ennek a második percben majdnem meg is lett az eredménye, ám Pauliovicz védését követően az ellenfél csatára nem tudta az üres kapuba juttatni a labdát. Ezt követően mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, a kapusok viszont remekül állták a sarat. Tartott ez egészen az első félidő 37. percéig, ekkor Ficsor pazar keresztlabdáját követően, Balanescu tette be a labdát, amelyre ismét nagyszerűen érkezett Tóth Barna és fejelt a hálóba, megelőzve a hazai kapust és védőt, megszerezve ezzel a vezető találatot, amely mint később kiderült, a győztesgólnak bizonyult. (0-1)

 

A második félidő már nem hozta azt a helyzetekkel teli játékot, mint az első negyvenöt perc, de azért így is történtek fontos jelenetek. A kezdeményezést átengedtük a hazaiaknak, ők viszont nem kerültek igazán nagy ziccerbe, leginkább beadásokkal és átlövésekkel próbálkoztak. Karacsék védőmunkájának és Paulovicz védéseinek köszönhetően azonban sikerült lehozni a meccset kapott gól nélkül, és megnyerni a rangadót Pesterzsébeten.

Jövőhéten Gyöngyös csapatát látjuk vendégül, ez lesz az utolsó hazai meccsünk, így mindenképp szeretnénk otthon lezárni a szezont egy magabiztos győzelemmel.

 

Jók: Tóth Barna ismét bebizonyította, hogy mennyire fontos a támadószekcióban, valamint azt is, hogy rangadókat képes eldönteni. Mellette Paulovicz Dánielnek is sikerült felnőni a feladathoz, és megmutatta, hogy egy ilyen nehéz meccsen is képes bravúrokat bemutatni, hozzásegítve ezzel a csapatot a győzelemhez.

 

HORVÁTH DÁVID vezetőedző értékelése: – A mérkőzés első félideje egy lüktető, izgalmas játékot hozott, ahol mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, labdaszerzésben adódtak nehézségeink. Szerencsére nekünk sikerült előnyhöz jutnunk, így a második játékrészben egy biztonságosabb felfogást tudtunk alkalmazni a győzelem érdekében. Ekkor már stabilak voltunk hátul és ismét kapott gól nélkül örülhettünk a három pontnak a lefújás után.

 

DR. SELEI ANDRÁS sportigazgatói összefoglalója: - Az ESMTK elleni rangadónak immáron már csak presztízs jellegű tétje volt, azaz, hogy veretlenségünket megőrizzük vagy győzelmi rekordjainkat tovább javítsuk. A srácoknak idén minden feladat megugrása tökéletesen sikerül, hiszen a csoport másodikja ellen is sikerült idegenben győzni. Érezhető volt az év végi fáradtság mind gondolkodásban, mind fizikálisan, ugyanakkor ez inkább az ellenfél térfelén mutatkozott meg, mégis óriási eredmény, hogy ilyen helyzetben is remekül védekeztünk, és a nagyszerűen védő Paulovicz Dani kapuja érintetlen maradt. Jó mérkőzés volt, remek hangulatban, lüktető iram mellett, és a hibák ellenére élvezhető játék. És persze újabb monori győzelem, immáron a 8. zsinórban! Ezt nem lehet megunni! Nem tudom elégszer kiemelni, hihetetlen szezon, másodosztály jövünk!

 

 

 

Please reload