VII. „Mightyfist Eagles Cup” Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Nemzetközi ITF Taekwon-do Bajnokság

2018/10/02

2018. szeptember 22-23. Monor Városi Sportcsarnok

 

2018-ban immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Mightyfist Eagles Cup nemzetközi ITF Taekwon-do verseny. Az idei évben 12 ország  közel 500 versenyzői  érkeztek a megmérettetésre.

 

A monori taekwon-do szakosztály a Sülysápi TKD szakosztállyal közösen indulva (a verseny kiírásban a klub összevonások engedélyezettek voltak a csapat számok miatt) remek szerepléssel, kiemelkedő egyéni és csapat teljesítményeket nyújtva a III. legeredményesebb csapatként zárta a megmérettetést.

 

 

A Magyar Taekwon-do színe-java, valamint a szomszédos országok mellet többek között angol, francia, ír, svéd, skót  versenyzők is részt vettek a versenyen. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is az ITF Taekwon-do teljes verseny-palettájában bizonyíthatták rátermettségüket a sportolók, így a versenyzők négy korcsoportra osztva küzdelemben, formagyakorlatokban, tradicionális küzdelemben, speciál- és erőtörés számokban, egyéni és csapat összeállításokban egyaránt megmérkőzhettek egymással.

 

A versenyen a szervezők a hagyományos egyenes kieséses rendszer helyett 3-4-5 fős csoportokra bontották a kategóriák nevezőit, akik körmérkőzésekkel döntötték el a végső sorrendet. Ez a rendszer természetesen rendkívül időigényes, de sokkal igazságosabb és látványosabb, mint a hagyományos egyenes ági kieséses rendszer.

A versenyen az Európa- és Világbajnokságokon bevezetett elektronikus pontozórendszert használhatták a pontozó bírák, kiknek sorai között szakosztályunk két mestere is helyet foglalt.

 

 

Szakosztályunk sportolói által elért eredmények

 

Serdülők:

Tóth Hanna: küzdelem -54kg.  III.

Turjányi Mátyás: küzdelem -48kg.  III.

Ifjúságiak:

Bihari Boróka: forma gyak. III., küzdelem -65kg.  III.

Lővei Panna: küzdelem -60kg.  III.

Novotarski László: küzdelem -75kg.  III., erőtörés.  II.

Felnőttek:

Bokros Tamás: Küzdelem -78kg.   I., erőtörés.  I., speciáltechnikai törés: II.

Legeredményesebb felnőtt férfi versenyző: Bokros Tamás

 

Csapat versenyszámok: 1 arany, 2 második és 3 harmadik helyezés

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek