Gyászol a birkózó család

2020/06/05

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egyesületünk korábbi sportolója, a 22 éves Tóth Bendegúz. Temetésére június 12-én, 14 órától a gombai Rákóczi Ferenc utcai temetőben ( 2217 Gomba, Rákóczi Ferenc u. 96.) kerül sor.  

 

A felnőtt válogatott, U23 EB ezüstérmes birkózó a Monor SE-ben kezdte pályafutását, 14 éves koráig szerepelt kék-fehér színeinkben.

 

Az ESMTK versenyzője június 4-én, szabadtéri edzés közben lett rosszul. Birkózótársai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, ezt folytatták a kiérkező mentőegységek, majd a Honvéd Kórházba szállították, ahol hiába küzdöttek összesen mintegy másfél órán át az életéért. Halálának okát az orvosszakértői vizsgálat után tudhatjuk meg. Tóth Bendegúz a magyar szabadfogású birkózás nagy ígéreteként 2014-ben kadet Eb-ezüstöt, 2017-ben U23-as Eb-ezüstöt, 2018-ban mindkét fogásnemben egyetemi vb-ezüstöt szerzett, s a felnőtt válogatottba is bekerült, részt vett a tavalyi világ- és idei Európa-bajnokságon. Forrás és fotó: birkozoszov.hu

 

Tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláról országszerte - így Monoron is - gyertyagyújtással emlékeztek meg a birkózók. Bendétől a Magyar Birkózó Szövetség megható videóban búcsúzott facebook oldalán: Tóth Bendegúz emlékére .

 

A Monori Sportegyesület nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Bendegúz családjának, ismerőseinek, sporttársainak!  Tóth Bendegúzt a Magyar Birkózó Szövetség és utolsó klubja az ESMTK saját halottjának tekinti.

Please reload

Kiemelt hírek

🏊‍♀️HÓD KUPA NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY!HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

December 25, 2019