Úszóink pihenés helyett nyáron is edzenek

2020/07/16

A Monori Sportegyesület minden szakosztályának jelentős áttervezésre volt szüksége az edzések és versenyek tekintetében, így volt ez az Úszó Szakosztálynál is. A tavasszal elmaradt versenyek és edzések helyett a nyári hónapok is sportolói munkával telnek az úszóknál.

 

A tavaszi, karanténban telt hónapokban futó, erősítő és nyújtó gyakorlatokat végeztek önálló edzésként a fiatal sportolók; az uszodai közeg érthető módon hiányzott versenyzőknek és edzőknek egyaránt. Május közepén nyílt lehetőség Monoron is a sportéletet korlátozó rendelkezések enyhítésére, az uszodai újranyitások miatt ehhez képest néhány héttel később, június 8-án kezdhették meg újra a vizes edzéseket a szakosztály tagjai. A 35 fős létszámot két csoportra bontva lehetett a járványügyi szabályokat betartani, így teljes létszámmal kezdődhettek újra a napi edzések. Egyesületünk ezúton is köszönetét fejezi ki a város vezetői és az uszodaüzemeltető Kövál Nonprofit Zrt. felé, hogy a lehető leghamarabb biztosították újra a sportolók számára ideális körülményeket!

​​

 

Érthető módon a 2020-as versenynaptár is teljesen átalakult. Tavasszal hat nagyobb versenyen mutathatták volna be magukat kék-fehér színekben a monori gyermekek, mely versenyeket a korosztályoknak megfelelő országos bajnokságra szóló felkészülés jegyében rendezték volna meg. A Magyar Úszó Szövetség döntése értelmében csak a serdülő, ifi és felnőtt OB-t pótolják be; a nálunk sportoló korosztályok számára kiírt országos bajnokságot nem rendezik meg. A szövetség tervei szerint regionális felmérő versenyeken mérhetik össze majd tudásukat a fiatalabb versenyzők az őszi hónapokban.

 

Úszóink lelkesen vetették újra bele magukat a munkába és a medencébe! Az elmúlt években az augusztus a pihenéssel telt, idén azonban a tavaszi kényszerű leállást bepótolva egész nyáron edzéssel telik az úszó szakosztály élete. Reméljük, hogy a fiatal úszóknak ősszel minél több versenyen lesz lehetőségük megmutatni ügyességüket és gyorsaságukat!

Please reload

Kiemelt hírek

🏊‍♀️HÓD KUPA NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY!HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

December 25, 2019

1/10
Please reload

Híreink
Please reload

Archív
Please reload

Search By Tags
Kövess minket! 
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
További Támogatóink