A József Attila Gimnázium Karate Klubja 1990-ben alakult, amely 1999 márciusában felvételt nyert a Monori Sportegyesület szakosztályai közé. Az egyesület tagjai a Hayashi-ha Shito-ryu karate stílust gyakorolják.

 

EDZÉSEK:
A karate nagyon jó „alapsport” mely növeli az ember fizikai erejét, egészségét, fejleszti a mozgáskultúráját, feladatmegoldó képességét. Edzéseink és programjaink legfontosabb célkitűzése az egészséges testi fejlődés biztosítása, az egészség megőrzése, megszilárdítása, a testi képességek és a mozgásműveltség fejlesztése. Emellett a küzdelem civilizált körülmények között történő gyakorlása a rendszeres testedzési igény felkeltése, összességében az egészséges életmód kialakítása. 


VIZSGÁK:
Szakosztályunk évente két övvizsgát rendez. A vizsgákon való részvételt mindig alapos felkészülés előzi meg. Az övvizsga a küzdősportok sajátossága. Ezeken a megpróbáltatásokon a tanítványok már gyerekkorukban hozzászoknak ahhoz, hogy vizsgaszituációkban könnyebben megállják helyüket. 


VERSENYEK:
Szakosztályunknak a versenyeztetés nem fő célja, sokkal inkább olyan nevelési eszköz, mely hozzájárul a sokoldalúan fejlett személyiség kialakításához. A sportolók többségében él az egészséges verseny szellem, amit a karatéka technikai tudásának megfelelően fontos, hogy kielégítsünk. Évente rendezünk Monoron egy meghívásos versenyt és indulunk Magyar bajnokságon, Nemzetközi meghívásos versenyen, Stílus bajnokságon és egyéb meghívásos és házi versenyeken. 


EDZŐTÁBOROK:
Minden év júliusának első hetében szervezzük meg nyári edzőtáborunkat. Az edzőtáborok minden napja pontosan felépített program szerint zajlik. Mindig fontos cél a tábor megtervezésénél a terhelésben változatos és a programokban gazdag bő egy hét megvalósítása. A hét napos edzőtáborban a sportolók a karate edzések mellett részt vesznek erdei kerékpártúrán, házi labdarúgó bajnokságon és rendszeresen fürdőzhetnek a vendégház saját medencéjében.

 

Szakosztály elnöke:

Kovács Bálint 3. dan, Shito-ryu

2009 - 2010 IWI Európa Wellness Oktatási Központ, Személyi Edző

2003 - 2007 ELTE, Testnevelő Tanár szak

2000 - 2002 Semm. Egy.  TF Továbbképző Intézet, Sportedző Karate

1996 - 1997 Főpolg. Hiv. Sportoktató Karate

1996 - 1997 Főpolg. Hiv. Sportoktató Sportrekreáció

1995 - 1996 Magyarországi Harcmüv. Össz-Szöv. Ideiglenes edző Karate

 

Szakosztály vezetőedzője:  

Tóth László 2. dan, Shito-ryu

2016 - Eszterházy Károly Egyetem testnevelő tanár szak 

2010 - 2012 Semmelweis E. Testnev és Sporttudományi Kar Sportedző karate 

2007 - 2008 Főpolg. Hiv. Sportoktató Karate

2004 - 2008 Rendőrtiszti Főiskola      

 

Szakosztály edzői: 

Simon Bence 1. dan, Shito-ryu

2015 - Eszterházy Károly Egyetem testnevelő tanár szak 

 

Juhász László 3. dan, Shito-ryu

2016 - tól Európai Karate Szakszövetség Sportbíró, Kata „B” minősítés

2000 - től Magyar Karate Szakszövetség Sportbíró, Küzdőtérvezető minősítés

2011 - 2012 Budapesti Corvinus Egyetem, okleveles közgazdász-tanár

1996 - 1997 Főpolg. Hiv. Sportoktató Karate

További Támogatóink